Baterijski sustav Rimac Energy spreman je za isporuku

Foto: Press foto

Rimac Energy, pionir u visoko integriranim sustavima za pohranu energije, najavio je isporuku svog prvog SineStack sustava na lokaciju u Colchesteru, u Ujedinjenom Kraljevstvu, izvijestili su iz tvrtke.

"SineStack koristi naprednu tehnologiju pretvorbe energije koja je usko integrirana s baterijskim ćelijama, kako fizički tako i funkcionalno. Ova inovativna arhitektura, u kombinaciji s adaptivnim softverom, omogućuje sofisticiranim modelima različite složenosti da izračunaju jedinstvene unutarnje parametre svake ćelije i dinamički prilagode operacije pretvorbe energije. Time se maksimizira ekstrakcija energije, optimalno uravnotežuju temperature i produžava vijek trajanja.

Od 2025. godine SineStack će pružati dvije godine rada bez smanjenja kapaciteta, zadržavajući veći energetski kapacitet tijekom cijelog vijeka trajanja baterije, čime omogućuje veće prihode, uz vodeći vijek trajanja na tržištu od 12.000 ciklusa. SineStack maksimizira ekstrakciju energije iz svakog modula, bilo da se koristi pojedinačno ili u kombinaciji s drugim modulima. Dinamičkim prilagođavanjem jedinstvenim karakteristikama svake ćelije sustav omogućuje besprijekorna ažuriranja i stalna poboljšanja, postavljajući nove standarde u tehnologiji pohrane energije", kažu iz tvrtke.

"Izuzetno sam ponosan što smo nakon temeljitog razvoja i testiranja uspješno doveli naš SineStack sustav na tržište. U duhu Rimac DNA naš proizvod predstavlja značajan tehnološki napredak, nudeći vrhunsku razinu integracije, funkcionalnosti i performansi. Veselim se širenju proizvodnje i primjeni našeg SineStack sustava diljem Europe", naglasio je Wasim Sarwar Dilov, direktor Rimac Energyja.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.