Bivši pilot američke mornarice: Godinama smo svakoga dana vidjeli NLO

Screenshot: YouTube/Navair

PENTAGON bi uskoro trebao objaviti dugo očekivano izvješće o susretima vojnog osoblja s NLO-ima do kojih je došlo tijekom posljednjih 15-ak godina.

NLO (neidentificirani leteći objekti) su objekti ili pojave koji se nakon pregleda stručnjaka i dalje ne mogu objasniti na konvencionalan način. To ne znači da se automatski radi o letjelicama vanzemaljaca ili o nekim natprirodnim silama, već da za sada nema znanstvenog objašnjenja za ta zbivanja. Za NLO-e se često nakon nekog vremena pokaže da se radilo o prirodnim fenomenima, meteorološkim balonima i uređajima, stranim letjelicama i dronovima ili pak o malo boljoj fotomontaži.

Vlasti SAD-a još u travnju potvrdile autentičnost nekih snimaka

Pentagon je još prošloga mjeseca potvrdio autentičnost cijelog niza fotografija i videozapisa neidentificiranih letećih objekata koje je snimila američka mornarica, a koji su procurili u javnost.

"Fotografije i videozapise predmeta u obliku trokuta koji trepću i kreću se kroz oblake snimili su pripadnici mornarice", rekla je glasnogovornica Pentagona Sue Gough za CNN i dodala da je osoblje mornarice napravilo i fotografije triju drugih neidentificiranih letećih objekata - jednog u obliku kugle, drugog u obliku žira i jednog okarakteriziranog kao "metalni balon".

Američko ministarstvo obrane nije išlo u daljnja objašnjenja ovih snimaka.

"Kao što smo već rekli, kako bi se održala operativna sigurnost i izbjeglo otkrivanje informacija koje bi mogle biti korisne potencijalnim protivnicima, DOD ne raspravlja javno o detaljima promatranja ili ispitivanja prijavljenih upada u naše poligone ili u zračni prostor, što uključuje upade izvorno označene kao UAP", rekla je Gough.

Izvješće stiže u lipnju?

Mnogi nakon ove potvrde Pentagona nestrpljivo iščekuju službeno i detaljnije izvješće o vojnim susretima s NLO-ima. NBC News navodi kako bi radna skupina zadužena za analizu tih snimaka trebala Kongresu u lipnju ove godine podnijeti neklasificirano izvješće o neidentificiranim letećim objektima.

Naime, radnoj skupini je krajem prošle godine određeno da u roku od 180 dana podnese izvješće o fenomenu NLO/UAP, uz napomenu da izvještaj mora sadržavati i povjerljivi dodatak. Izvješće bi se trebalo baviti detaljnom analizom podataka o snimkama i zabilješkama koje su u posjedu pomorske obavještajne službe i same radne skupine.

Potrebno je napomenuti da se u ovome slučaju ne radi o odredbi (zakonu) već o zahtjevu za objavom izvješća tako da se može dogoditi da ono ne bude dostupno u navedenom roku.

"Pod pretpostavkom da izvršni ogranak ispuni ovaj važan zahtjev, država će napokon imati objektivnu osnovu za procjenu valjanosti problema i njegovih implikacija na nacionalnu sigurnost. Ovo je izvanredna i davno iščekivana prilika", kazao je Christopher Mellon, bivši direktor osoblja Obavještajnog odbora Senata.

"Godinama smo svakoga dana viđali NLO-e"

Za to vrijeme sve više i više pilota izlazi u javnost s onime što su vidjeli za vrijeme njihove karijere, a što je povezano s fenomenom NLO-a, piše Futurism.

Tako je bivši poručnik mornarice Ryan Graves nedavno kazao u intervjuu za CBS News kako je tijekom dvije godine, počevši od 2015., vidio čudne leteće objekte u zračnom prostoru iznad Virginia Beacha.

Ono što je posebno zanimljivo jest to da se ovdje nije radilo o izdvojenim slučajevima. Naime, umirovljeni poručnik je ispričao kako se u te dvije godine gotovo svakodnevno susretao s objektima takve vrste.

"Iskreno sam zabrinut. Probajte razumjeti, ako su to bili taktički avioni iz neke druge zemlje, to je onda ozbiljan problem", rekao je Graves.

"Ali budući da ti objekti izgledaju malo drugačije, trpamo problem pod tepih. Ne želimo se suočiti s činjenicom da su oni tamo gore i da nas svakoga dana promatraju", dodao je.

Graves smatra da se u njegovom slučaju najvjerojatnije radilo o susretima s promatračkim letjelicama i da bi iza njih mogle stajati Rusija ili Kina.

Graves je samo jedan od sve većeg broja pilota koji su odlučili podijeliti svoja iskustva. Primjerice, umirovljeni pilot američke vojske David Fravor, koji je tijekom letenja 2004. godine vidio NLO, kazao je 2017. za CNN da se objekt gibao tolikom brzinom da to nije mogao objasniti.

"Kada sam došao blizu njega, on je nevjerojatno ubrzao prema jugu, pa zatim nestao u manje od dvije sekunde. Bilo je to izuzetno naglo, poput loptice za ping-pong kad se odbija od zida", rekao je.

Nevjerojatna tehnologija bez očitih znakova pogona

Tko god da stajao iza ovih neobičnih letećih objekata, jedna stvar je vrlo jasna – očito se radi o vrlo naprednoj tehnologiji.

"Zamislite tehnologiju koja može funkcionirati na od 600 do 700 G, koja može letjeti 21.000 kilometara na sat, koja je nevidljiva radaru i može letjeti kroz zrak, vodu, a možda i svemir, a koja istovremeno nema očitih znakova pogona, nema krila, nema kontrolnih površina. A svjedočimo upravo tome", rekao je za CBS bivši dužnosnik Ministarstva obrane, Luis Elizondo.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.