Blokovsko parkiranje u Zagrebu počinje u subotu

Foto: Grad Zagreb

Blokovsko parkiranje u Zagrebu kreće od subote, 26. listopada, od kada povlaštene parkirališne karte više neće vrijediti za cijele parkirališne zone, već samo za blok unutar zone, podsjetio je danas građane Zagrebački holding.

Unutar parkirališnih zona u Zagrebu od subote se uvode parkirališni blokovi za korisnike povlaštenih uvjeta parkiranja, što je rezultat promjena u sustavu javnih parkirališta s naplatom za korisnike povlaštenih parkirališnih karata (PPK).

Cijene povlaštenih parkirališnih karata ne mijenjaju se, a korisnici PPK-a plaćat će cijenu za onu zonu unutar koje se nalazi njihov parkirališni blok. Cijene su 13.30 eura za I. zonu, 5.30 eura za II. i 3.30 eura za III. zonu. 

23 parkirališna bloka 

U novom sustavu Grad Zagreb ima 23 parkirališna bloka koja će se odnositi na povlaštene parkirališne karte, dok će se ostale karte za javna parkirališta s naplatom i dalje kupovati po zonama. 

>> Ovo su novi parking-blokovi u Zagrebu, provjerite u kojem ste vi

U Holdingu kažu da je manjak parkirališnih mjesta za stanare dugogodišnji problem u Zagrebu, a PPK je način kojim se građanima s prijavljenim prebivalištem ili boravištem unutar parkirališnih zona nastoji olakšati parkiranje. 

Navode da Zagreb ima neodrživu situaciju već godinama u kojoj je za prvu parkirališnu zonu izdano 13.776 povlaštenih parkirališnih karata, a da u toj prvoj zoni u prostoru ima samo 8035 raspoloživih parkirnih mjesta.

Drugim riječima, preko 5000 je više izdanih PPK-a nego stvarnih mjesta na ulicama Donjeg i Gornjeg Grada. S obzirom na to, Grad Zagreb je u proteklom razdoblju, ističu, pokrenuo niz mjera s ciljem uvođenja reda u parkiranje.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.