Božinović: Saznali smo čiji je auto izgorio na pumpi, ali još ne znamo tko je vozio

Foto: Josip Mikacic,Ivo Cagalj/PIXSELL

Potpredsjednik vlade Davor Božinović je rekao da se identitet poginulog u nesreći na benzinskoj postaji na A1 još ne zna, a bit će utvrđen međunarodnom policijskom suradnjom jer je vozilo švedskih registarskih oznaka čiji je vlasnik poznat.

U nesreći na benzinskoj postaji Mosor Jug na A1 kod Omiša jučer je poginuo vozač koji je automobilom udario u drugi automobil, nakon čega se od siline udara odbio na agregat za točenje goriva. U požaru koji je izbio tri su osobe ozlijeđene. 

"Još ne možemo potvrditi je li vlasnik auta vozio"

"Koliko znam, policijski očevid je gotov i provodi se kriminalističko istraživanje. Nisu još svi elementi poznati, uključujući i identitet osobe koja je poginula. Znamo da je auto švedskih registarskih oznaka, došli smo do podataka o vlasniku vozila, međutim, u ovom trenutku, s obzirom na objektivne okolnosti, ne možemo potvrditi je li za vozilom bio vlasnik i tu će nam pomoći međunarodna policijska suradnja", rekao je.

"Suosjećamo s osobama koje su prevezene u bolnicu, neki su još uvijek u teškom stanju, nadamo se da će svi izaći iz bolnice adekvatno zbrinuti. Žao nam je zbog poginule osobe", dodao je Božinović u izjavi novinarima nakon što je bio jedan od govornika na stručnom usavršavanju ravnatelja osnovnih škola vezanom uz promicanje prometne sigurnosti i kulture u osnovnoškolskom obrazovanju.

"Ali i ovaj slučaj pokazuje koliko je ljudski život krhak i koliko je važno pridržavati se svih propisa kad govorimo o sigurnosti prometa", naglasio je.

Božinović je potvrdio i da je u tijeku kriminalističko istraživanje jučerašnjeg incidenta u zagrebačkoj bolnici Rebro, gdje je muškarac osoblju prijetio startnim pištoljem. Prema posljednjim informacijama, koje je dobio rano jutros, još nisu stečeni uvjeti da se obavi razgovor s osumnjičenikom koji je "pod nadzorom".

"Šušnjar mi je rekao što i medijima"

Novinari su tražili i komentar prijedloga koalicijskog partnera Domovinskog mosta da nastava u školama počinje hrvatskom himnom, a Božinović je rekao da je to "nešto o čemu se sigurno može razgovarati".

Potvrdio je i da se čuo s ministrom gospodarstva Antom Šušnjarom u vezi s pisanjem tjednika Nacional da je Šušnjar izdao nalog kako bi mu se mimo MUP-a kupile bljeskalice za službeni automobil koji koristi.

"Čuo sam se s njim i odgovorio mi je otprilike isto što i vama medijima", rekao je Božinović, dodavši da postoji Zakon o sigurnosti prometa na cestama koji vrlo precizno regulira tko ima pravo korištenja rotirki te da policija kažnjava prekršitelje. Šušnjar je u izjavi RTL-u opovrgnuo pisanje Nacionala, rekavši da je zadnje bljeskalice kupio za svoj bicikl.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.