Premijer Britanije dobio darove, među njima karta za koncert T. Swift. Nadoknadio ih

Foto: EPA

Britanski premijer Keir Starmer, kritiziran zbog prihvaćanja darova velikodušnih donatora, nadoknadio je više njih, što odgovara vrijednosti od 6000 funti ili 7200 eura, uključujući ulaznice za koncert Taylor Swift, objavile su njegove službe.

Ova odluka dolazi nakon nekoliko tjedana kontroverzi usmjerenih protiv vođe laburista i nekoliko njegovih ministara. Po novinskim izvješćima, Starmer je primio više od 107.145 funti (127.278 eura) u darovima od prosinca 2019.

Dobio ulaznice za koncert Taylor Swift, konjske utrke i ugovor o najmu vrhunske odjeće njegove žene

Darove, koji su legalni i prijavljeni u registru parlamenta, Starmer je primao dok je bio vođa oporbe, ali i od svog dolaska u Downing Street, nakon pobjede laburista na općim izborima početkom srpnja.

Uz nekoliko ulaznica za koncert američke pop superzvijezde Taylor Swift, vraćeni iznos odgovara četirima ulaznicama za konjske utrke kao i ugovoru o najmu vrhunske odjeće njegove supruge Victorije Starmer.

Starmera je za licemjerje optužio konzervativni zastupnik Kemi Badenoch, kandidat za čelnika torijevaca. Dok je bio u oporbi, Starmer je često kritizirao svoje prethodnike da nisu u kontaktu s narodom.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.