Brnabić: Nema brige oko rudnika litija. Išla sam u gimnaziju, a i tetka mi je rekla

Screenshot: X

Šefica Skupštine Srbije Ana Brnabić je, gostujući na Happy TV-u, pokušala još jednom umiriti javnost te uvjeriti da nema ničeg opasnog u otvaranju rudnika litija. Kaže da joj je tako rekla "njezina tetka fizikokemičarka", a istaknula je da i ona sama "poznaje periodni sustav elemenata".

"Ja lično nisam zabrinuta. Na svoju sreću imam, rekla bih, u porodici ljude koji zaista mnogo o tome znaju. Moja rođena tetka, rođena sestra mog pokojnog oca, je fizikokemičar.

Čitav život je radila u toj struci, radila je na Institutu, tako da ja imam nekog kome beskrajno vjerujem, dakle, nekoga tko mi je najbliži na svijetu. Tko meni s te stručne strane može da lijepo objasni", izjavila je Brnabić.

"Nisam bila baš dobra iz kemije, ali se razumijem nešto u kemiju. Znam što je periodni sustav elemenata"

"Pritom, išla sam u gimnaziju, prirodno-matematički smjer. Da budem sasvim iskrena, nisam baš bila dobra iz kemije, ali se razumijem nešto u kemiju.

Znam što je periodni sustav elemenata i znam kako su elementi u tom periodnom sustavu poredani. Znam gdje je litij, znam gdje su neki drugi elementi. I znam samim time koliko je litij opasan, odnosno nije. I koliko su neki drugi elementi, kao što su olovo ili cink ili kadmij, opasni.

I znam šta smo nekada radili u bivšoj SFRJ, a što radimo danas. Znam što danas radimo u Srbiji sigurno, tehnološkim procesima koji su desetljećima stari, koju su provjereni i koliko su oni kompleksni u odnosu na ovo o čemu mi pričamo. Tako da ja nisam zabrinuta", kazala je Brnabić za Happy TV.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.