Dječak u SAD-u ubio majku jer mu nije htjela kupiti naočale za virtualnu stvarnost

Foto: EPA

DESETOGODIŠNJI dječak iz Wisconsina navodno je ubio svoju majku jer mu nije htjela kupiti naočale za virtualnu stvarnost. Dječak je isprva tvrdio da je sve bio nesretan slučaj, ali je kasnije priznao da je namjerno ciljao u majku.

Njezina teta i sestra rekle su istražiteljima da se ulogirao na njezin Amazon račun i naručio naočale jutro nakon što je preminula. Također su rekle da dječak nakon majčine smrti nije plakao ni pokazao ikakvo kajanje.

Dječak je priznao policajcima da je uzeo pištolj iz spavaće sobe svoje majke i otišao u podrum gdje je prala rublje, navodi se u kaznenim prijavama koje je lokalni list Journal Sentinel dobio na uvid. Policija Milwaukeeja prvo je priopćila da se dječak "igrao" pištoljem te je on opalio. Međutim, dan nakon incidenta zabrinuta rodbina je pozvala policiju.

Povijest "uznemirujućeg ponašanja"

Utvrđeno je da je dječak imao povijest "uznemirujućeg ponašanja", uključujući i zlostavljanje psa kad je imao četiri godine. Njegova je obitelj rekla policiji da je jednom prilikom napunio balon zapaljivom tekućinom i zapalio ga, uzrokujući eksploziju u kojoj su izgorjeli namještaj i tepih. Obitelji je rekao i da čuje "imaginarne ljude kako razgovaraju s njim".

Dječak je prilikom jednog razgovora s policijom rekao da je htio pucati u zid kako bi "uplašio" majku. Rekao je da je uzeo pištolj jer ga je majka tog dana probudila 30 minuta ranije nego inače, u 6 ujutro. Na dan pucnjave fizički je nasrnuo i na svoju sedmogodišnju sestričnu.

Incident se dogodio nešto prije 7 sati ujutro 21. studenog u gradu Milwaukeeju. Desetogodišnjak je optužen za ubojstvo prvog stupnja i nalazi se u pritvoru za maloljetnike, a sudi mu se kao odrasloj osobi. Prema zakonima države Wisconsin, djeca od 10 godina mogu biti optužena kao odrasli za određene ozbiljne zločine, no odvjetnici naknadno mogu tražiti da se slučaj premjesti na sud za maloljetnike.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.