Domovinski pokret traži da nastava u školama počinje himnom

Foto: Dusko Jaramaz/PIXSELL

DOMOVINSKI pokret zatražio je od vlade, čiji su dio, da nastava u školama započinje hrvatskom himnom. 

Konkretno, to je zatražio Domovinski pokret Splitsko-dalmatinske županije u jučerašnjoj objavi u kojoj odgovaraju Ranku Ostojiću. 

Ostojić, saborski zastupnik SDP-a, komentirao je koncert Bijelog dugmeta u Splitu i objavu Domovinskog pokreta Splitsko-dalmatinske županije u kojoj su tražili izgon pjevača Alena Islamovića iz Hrvatske zbog toga što je na koncertu otpjevao pjesmu Pljuni i zapjevaj, moja Jugoslavijo, dok je na videozidu na bini bila prikazana zastava bivše Jugoslavije.

"Ovo je otvorena prijetnja. A ništa na tom koncertu nije bilo protuzakonito. Za razliku od ustaških derneka u njihovoj režiji. Dosta je bilo tih vaših s*anja!" poručio je na Facebooku Ranko Ostojić, čelnik socijaldemokrata Splitsko-dalmatinske županije i kandidat za novog šefa SDP-a.

DP traži uvođenje himne u škole

DP mu je odgovorio, a u odgovoru su među ostalim zatražili uvođenje himne u škole. 

"Imamo li pravo nakon 35 godina postojanja hrvatske države upozoriti na neprihvatljivost javnog isticanja simbola propale jugoslavenske države pod kojim su okupatori pokušali ugušiti hrvatsku želju za slobodom? 

Imamo li pravo kazati kako jugoslavenska ikonografija vrijeđa osjećaje velikog dijela Hrvata? Kada bi se pitalo SDP-ov dvojac Ružicu Jakšić i Ranka Ostojića slobode govora i mišljenja ne bi bilo", počinje priopćenje DP.

"Štoviše, svako upozorenje kako isticanje navedenih simbola vrijeđa osjećaje velikog dijela građana ove zemlje pokušava se prikazati kao prijetnja i poziv na linč. Tako je i Ranko Ostojić u našem priopćenju vidio opasnu prijetnju.

No, nekadašnji prvi pendrek u Hrvata poznat je po tome kako je spreman i izmisliti naciste i fašiste ukoliko ih nema. Po tom konceptu znali su osvanuti razni grafiti i kukasti križevi diljem Splita pa i na Poljudu", dodaju.

"Ne gospodine Ostojiću, jedina prijetnja i nasilje u slučaju koncerta Bijelog dugmeta u Splitu je pokušaj silovanja jednog naroda, grada i države. Silovanja njegove povijesti i borbe za slobodom od strane vas i vaših istomišljenika.

Hrvati imaju pravo kazati kako ih vrijeđa isticanje simbola države koji su im razarali domovinu. Stoga ćemo učiniti sve kako bi isticanje istih bilo ograničeno tek na komemoracije koje nisu uprljane krvlju našeg Naroda", dodaju.

"Također, budući se nalazimo na pragu početka nove školske godine pozivamo resorno ministarstvo da izda preporuku ravnateljima škola da nastava započinje sa hrvatskom nacionalnom himnom kako bi se od najranijih dana mladima usađivao osjećaj odgovornosti prema domovini i narodu.

Baš kao što je to slučaj u bastionima demokracije ako što su Francuska i SAD", navodi DP.

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.