Firma Ankice Mamić samo ove godine od države dobila 90 tisuća eura

Foto: Emica Elvedji/PIXSELL

PR agencija Integralni marketing i komunikacije koju vodi Ankica Mamić u prvih je osam mjeseci, prema podacima Državne riznice, od dvaju ministarstava i Državnog zavoda za statistiku dobila 89.777 eura. 

Mamić se, podsjetimo, prema snimci koju je objavio Morski.hr, hvalila poznanstvima s ministrima na sastanku s Hrvatskom udrugom privatnih brodara koji su angažirali njezinu PR firmu.

> Agencija Ankice Mamić: Uklonite tekst, novac smo dobili putem javne nabave

"Bačić je s Korčule, naša draga prijateljica ima kuću na Korčuli"

"Ja bih onda krenula u aktivnu komunikaciju prema dva ministarstva. Jedno je prometa i veza, drugo je Ministarstvo turizma, čiju bismo podršku tražili. Ja bih svakako išla prema potpredsjedniku Bačiću, on je s Korčule. Naša draga prijateljica ima kuću na Korčuli", rekla je Ankica Mamić u razgovoru s brodarima. 

Zanimljivo je da je upravo Bačićevo ministarstvo prostornoga uređenja, graditeljstva i državne imovine ove godine Ankici Mamić isplatio 75.000 eura, a prošle godine 56.291 euro, što čini trećinu ukupnih uplata iz državnih institucija na račun njene firme.

Najčešće uplate iz Ministarstva graditeljstva i Zavoda za statistiku

Redom, u siječnju je Državni zavod za statistiku firmi Integralni marketing i komunikacije za intelektualne i osobne usluge uplatio 2037 eura. U veljači je, na račun firme za usluge tekućeg i investicijskog održavanja, ministarstvo koje vodi Branko Bačić Ankici Mamić isplatilo 60.268 eura.

U ožujku je Državni zavod za statistiku ponovo uplatio 2037 eura za intelektualne i osobne usluge. U travnju je na račun firme, opet od Zavoda za statistiku, sjelo 1439 eura.

Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture u svibnju je firmi na čijem je čelu Mamić, za usluge promidžbe i informiranja uplatilo šest tisuća eura, a Zavod za statistiku je za intelektualne i osobne usluge platio 2125 eura te za ostale usluge još 300.

U lipnju je Bačićevo ministarstvo za usluge tekućeg i investicijskog održavanja platilo 647 eura, a Zavod za statistiku 2125 eura. I u srpnju je Mamić surađivala sa Zavodom za statistiku i Ministarstvom graditeljstva. Za intelektualne i osobne usluge Zavod joj je uplatio 2125 eura, a Ministarstvo za usluge tekućeg i investicijskog održavanja 8546 eura. U kolovozu je sjela jednaka uplata iz Zavoda za statistiku kao i mjesec ranije. 

Trećina iznosa prošle godine došla iz Bačićevog resora

Mamić je i prošle godine od državnih institucija dobila pozamašan iznos. Trećinu od ukupno 157.997 eura, dakle 56.291 euro, uplatio je Bačićev resor.

Prošle godine je Mamić za usluge promidžbe i informiranja iz Središnjeg državnog ureda za obnovu i stambeno zbrinjavanje dobila 46.651 euro, zatim još 2455. Od Ministarstva mora, prometa i infrastrukture 11.475 eura, a Ministarstva prostornog uređenja graditeljstva i državne imovine 53.477 eura te još 2814 eura.

Od Ministarstva gospodarstva i održivog razvoja na račun firme je sjelo 3027 eura, a potom još 17.158. Od državnog zavoda za statistiku je za intelektualne i osobne usluge Mamić dobila 20.375 eura, a za stručno usavršavanje zaposlenika 1562 eura.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.