FOTO Helikopterom Black Hawk prevezeno srce za transplantaciju iz Zadra u KB Dubravu

Foto: MORH

U jutarnjim satima je tročlana letačka posada Hrvatskog ratnog zrakoplovstva helikopterom Black Hawk UH-60M 194. eskadrile višenamjenskih helikoptera 91. krila izvršila hitni zračni medicinski prijevoz četveročlanog transplantacijskog tima i transplantacijskog organa (srce) iz Zadra u Zagreb, priopćio je MORH.

Na poziv transplantacijskog koordinatora Ministarstva zdravstva, posada helikoptera Hrvatskog ratnog zrakoplovstva obavila je prijevoz transplantacijskog tima s polijetanjem u ranim jutarnjim satima iz vojarne Lučko s kirurškom opremom do Zadra.

Srce helikopterom stiglo iz Zadra u KB Dubravu

Nakon uspješne medicinske operacije transplantacijski tim je sa srcem za transplantaciju helikopterom Black Hawk stigao iz Zadra u zagrebačku KB Dubravu.

"Posada Hrvatskog ratnog zrakoplovstva na helikopteru Black Hawk odradila je let prijevoza srca. Zajedno uz četveročlani medicinski tim koji je stigao na Lučko pun volje i elana, poletjeli smo u Zadar u tri sata u noći, gdje je tim otišao na operaciju, a mi smo čekali u pripravnosti.

U KB Dubrava sletjeli smo u 8:25 sati puni sreće i ponosa. Uvijek je lijep osjećaj kad se odradi ovakav human posao", istaknula je članica posade Hrvatskog ratnog zrakoplovstva.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.