VIDEO Tomašević i dogradonačelnica Dolenec otvorili novi vrtić u Gajnicama

Foto: Grad Zagreb

Gradonačelnik Zagreba Tomislav Tomašević i zamjenica gradonačelnika Danijela Dolenec službeno su danas otvorili novi objekt Dječjeg vrtića (DV) Kustošija u Gajnicama u koji je uloženo 800.000 eura, od čega više od 70 posto iz gradskog proračuna, a ostalo iz NPOO.

.

UŽIVO: Otvaranje DV Kustošija u Gajnicama i redovna konferencija za medije

Objavljuje Grad Zagreb u Utorak, 10. rujna 2024.

"Od početka mandata uložili smo više od 250 milijuna eura u škole i vrtiće", istaknuo je gradonačelnik, objasnivši da je aktualna gradska uprava izgradila, obnovila ili dogradila 23 vrtića i škole, dok je njih 12 trenutno u radovima. 

Najavljeno da će do kraja mjeseca biti otvoreno još tri vrtića, a do kraja godine pet

Do kraja ovog mjeseca bit će otvorena tri vrtića: na Žitnjaku, u Sesvetskom Kraljevcu te u Studentskom gradu, a do kraja godine još pet: u Novom Retkovcu, Trnavi, Cerju, Sesvetskoj Sopnici i Svetoj Klari.

📣U novom vrtiću u Gajnicama najavljeno 10 projekata vrtića na zapadu grada i još 5 u Novom Zagrebu Gradonačelnik...

Objavljuje Grad ZagrebUtorak, 10. rujna 2024.

"Prve dvije godine fokus nam je bio na istoku grada jer se tamo nalazila većina korisnika mjere roditelj odgojitelj. U kratkom smo roku uspješno apsorbirali više tisuća djece kojima je ranije bio zabranjen upis i sada fokus selimo na zapad grada. Paralelno radimo na 15 projekata na zapadu grada i u Novom Zagrebu", najavila je zamjenica Dolenec.

Gradnja novih vrtića

 U zapadnim gradskim četvrtima planira se gradnja novih objekata vrtića DV Stenjevec, DV Jarun, DV Jankomir-Malešnica, DV Dubravica Karažnik i DV Staglišće, dogradnja DV Bajka (PO Humska), DV Grigora Viteza (PO Ožujska), DV Matije Gupca te prenamjena prizemlja objekta mjesne samouprave Društveni dom Gajevo u vrtić za tri skupine djece.

 U Novom Zagrebu trenutno se gradi DV Sveta Klara, a sljedeći u izgradnju kreću DV Podbrežje, DV Lučko i DV Sloboština, dok će postojeći vrtić DV Remetinec biti proširen za 4 nove skupine djece, priopćeno je iz Grada Zagreba.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.