FOTO Sinoć kod Brača djelomično potonuo katamaran, u njemu ostalo 600 litara dizela

Foto: Ministarstvo mora

SINOĆ je kod otoka Brača došlo do havarije katamarana o čemu je obaviještena Lučka kapetanija Split i nadležne službe Uprave sigurnosti plovidbe resornog ministarstva.

Pomorska nesreća dogodila se nešto iza 20 sati dok je katamaran Sagitarius hrvatske zastave plovio kod rta Kobila, s jugozapadne strane otoka Brača. 

U trenutku nesreće na katamaranu je boravilo šest osoba uključujući voditelja, od kojih nitko nije stradao niti ima ozlijeđenih, a svi su evakuirani na brodicu, koja je plovila u blizini, te prevezeni u susjednu uvalu Lučice, dok je voditelj katamarana prevezen u prostorije LI Milna radi davanja iskaza.

U spremnicima ostalo oko 600 litara dizela

Očevidom na poziciji nesreće službenici Lučke ispostave Milna nisu uočili onečišćenje mora i morskog okoliša, a s obzirom na to da je potonuli katamaran u vlasništvu domaće čarter tvrtke, istome je izdan nalog za komercijalno odsukavanje i tegalj olupine.

Budući da je voditelj izjavio kako je u brodskim spremnicima preostalo oko 600 litara pogonskog goriva tipa dizel, iz nadležnosti Lučke ispostave Milna na poziciju je angažiran vatrogasni brod, iz sastava Javne vatrogasne postrojbe JVP Split, čiji su pripadnici osigurali mjesto potonuća zaštitnim branama.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.