FOTO Vatrogasci cijelu noć branili naselje kod Gračaca, objavili fotke

Foto: HVZ

Vatrogasci javljaju da su zbog velike količine padalina na području nekoliko županija imali povećan broj intervencija. 

Velika količina oborina uzrokovala je plavljenje objekata na području Gračaca, a vatrogasci su zaprimili 19 dojava o potrebi ispumpavanja. Ukupno je angažirano 55 vatrogasaca s 21 vatrogasnim vozilom iz IVP-a Zadar, JVP-a Zadar, JVP-a Benkovac, VP-a Gračac, DVD-a Srb i DVD-a Obrovac.

"Cijelu noć smo radili na obrani naselja Žabarica"

"Vatrogasci su cijelu noć radili na obrani naselja Žabarica kod Gračaca s pumpom visokog kapaciteta, ali možemo kazati da je najgore iza nas te da je vodostaj lagano u padu. Oko 20 objekata je poplavljeno koji se nalaze na takvoj konfiguraciji terena da je to bilo nemoguće spriječiti, radi se o podrumskim i prizemnim prostorijama, a vatrogasci su na terenu i rade ispumpavanja", rekao je zapovjednik Vatrogasne zajednice Zadarske Županije Matej Rudić.

Dodao je i kako je kod Obrovca u rastu vodostaj Zrmanje, a lokalne vatrogasne snage su u pripravnosti te prate situaciju na terenu zajedno s djelatnicima Hrvatskih voda.

U Istri padala stabla i grane

I vatrogasci Istarske županije zaprimili su dojave o padu stabala i grana te plavljenju objekata. Na tehničkim intervencijama ispumpavanja vode i uklanjanju stabala angažirano je 76 vatrogasaca s 35 vatrogasnih vozila s područja Labina, Poreča, Umaga, Pazina i Buzeta.

"Vatrogasne postrojbe Istarske županije kao posljedicu nevremena su u posljednja 24 sata zabilježili 32 intervencije, od čega 31 tehničku intervenciju. Gledajući po područjima, zabilježeno je 9 intervencija na području Pule, 1 na području Rovinja, 13 na području Poreča, 1 na području Umaga, 6 na području Pazina i po 1 u Labinu i u Buzetu.

Od te 31 tehničke intervencije, 25 se odnosilo na uklanjanja stabala koja su uslijed nevremena pala na prometnice, 3 su se odnosile na ispumpavanja vode. Uz vatrogasce, na terenu su bili djelatnici Hrvatskih cesta, HEP-a i komunalno poduzeće", kazao je Dino Kozlevac, zapovjednik Vatrogasne zajednice Istarske županije i dodao kako je situacija sada pod kontrolom, a vatrogasci će biti na terenu do potpune normalizacije stanja.

Kod Karlovca ispumpavali i punili vreće s pijeskom te uklanjali stabla

I na području Karlovca zabilježen je povećan broj tehničkih intervencija ispumpavanja vode, punjenja vreća s pijeskom za izradu nasipa te uklanjanja stabala. Zabilježeno je 13 intervencija na kojima sudjeluju 54 vatrogasca s 19 vatrogasnih vozila s područja grada Karlovca.

Vatrogasci Zagrebačke županije su odradili 11 tehničkih intervencija ispumpavanja objekata i uklanjanja stabala, a ukupno ih je angažirano 35 s 15 vatrogasnih vozila.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.