Grad Zagreb otvorio novi dječji vrtić u Gajnicama

Foto: Grad Zagreb

Grad Zagreb otvorio je u srijedu novi dječji vrtić u Gajnicama, šesti u mandatu ove gradske uprave, a gradonačelnik Tomislav Tomašević poručio je kako im je cilj osigurati svakom djetetu u Zagrebu upis u vrtić i zato grade nove vrtiće.

"Naš cilj je osigurati svakom djetetu u Zagrebu upis u vrtić i zato gradimo nove vrtiće, proširujemo kapacitete postojećih, brinemo o zadržavanju njihove cjenovne pristupačnosti i unaprjeđujemo materijalna prava i uvjete rada zaposlenika", poručio je gradonačelnik Tomašević.

Novi dječji vrtić u Gajnicama, koji je danas započeo s radom, je područni objekt Dječjeg vrtića Kustošija, u koji je uloženo 800.000 eura, od čega je više od 70 posto iz gradskog proračuna, a ostatak je financiran putem Nacionalnog plana oporavka i otpornosti, priopćeno je iz Ureda zagrebačkog gradonačelnika.

Kažu da je puno manje neupisane djece

Navode da je ove godine u gradskim dječjim vrtićima 40 posto manje neupisane djece nego prošle godine.

"Dapače, 1. rujna na stranicama Grada Zagreba objavljen je popis sa 190 slobodnih mjesta u gradskim vrtićima, te dodatnih više od slobodnih 300 mjesta u vjerskim i privatnim vrtićima i obrtima dadilja. Sve dok ne upišemo svu djecu nećemo biti zadovoljni, no nedvojbeno smo napravili veliki napredak u samo jednoj godini. Nakon tri vrtića koja otvaramo u rujnu, još pet planiramo dovršiti do kraja godine", poručila je zamjenica gradonačelnika Danijela Dolenec.

Trenutno su u izgradnji dječji vrtići Sveta Klara, Sesvetski Kraljevec, Žitnjak, Novi Retkovec, Studentski Grad, Trnava, Jabuka i Cerje, osnovne škole Jakuševec i Lučko, te područna škola Ježdovec, navodi se u priopćenju.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.