Grom oštetio Konstantinov slavoluk u Rimu. Turisti pronalazili komadiće mramora

Foto: Profimedia

Snažno nevrijeme pogodilo je jučer glavni grad Italije. Vjetar je rušio stabla, obilna kiša je poplavila ulice, a u udaru groma oštećen je Konstantinov slavoluk u blizini rimskog Koloseuma. 

Radnici su prikupili i osigurali komadiće bijelog mramora s antičke građevine čim se oluja smirila, priopćili su dužnosnici. Razmjeri štete još se uvijek procjenjuju. "Naši radnici stigli su odmah nakon udara groma. Svi fragmenti su pronađeni i osigurani'', stoji u priopćenju Arheološkog parka Koloseum.

Slavoluk podignut u 4. stoljeću

I turisti koji su danas prolazili pored građevine pronalazili su fragmente i predavali ih radnicima parka. "Pomalo je nadrealno što smo pronašli fragmente", kazala je Jana Renfro, 69-godišnja turistkinja iz američke savezne države Indiane, koja je rekla da je fragmente pronašla oko tri metra od podnožja građevine.

Njihova vodičica Serena Giuliani pohvalila ih je što su predali pronađene fragmente, rekavši da pokazuju "veliku osjetljivost za rimske starine". Počasni slavoluk, visok više od 20 metara, podignut je 315. godine nove ere kako bi se proslavila pobjeda cara Konstantina nad Maksencijem nakon bitke kod Milvijskog mosta.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.