Harvey Weinstein ima rak koštane srži

Foto: EPA

Bivši holivudski producent Harvey Weinstein ima kroničnu mijeloičnu leukemiju (CML), izvijestio je sinoć NBC News. Weinstein je trenutno na liječenju od te vrste raka koštane srži, dok je u zatvoru na otoku Rikers u New Yorku kako bi se suočio s optužbama za silovanje, prema izvješću NBC-ja.

Craig Rothfeld, Weinsteinov zastupnik, odbio je komentirati Reutersov upit o njegovom zdravstvenom statusu, navodeći kao razlog poštovanje Weinsteinove privatnosti. Weinstein (72) ima zdravstvenih problema, rekli su ranije njegovi odvjetnici. U rujnu je hitno prebačen iz zatvora Rikers u bolnicu na operaciju srca.

Proglašen krivim za silovanje, sud odbacio osudu

Weinstein, koji je zanijekao da je imao bilo kakve seksualne odnose bez pristanka s bilo kim, proglašen je krivim za silovanje u veljači 2020. u slučaju koji je dao poticaj pokretu #MeToo.

Prizivni sud u New Yorku odbacio je osudu u travnju, utvrdivši da Weinstein nije dobio pravedno suđenje jer je sudac nepropisno dopustio svjedočenje osoba za koje producent nije bio optužen da ih je napao.

U zatvoru čeka ponavljanje suđenja. Weinsteina čeka i suđenje za seksualne napade iz ranije optužnice. U rujnu se izjasnio da nije kriv. Weinstein pati od dijabetesa, visokog krvnog tlaka, spinalne stenoze i tekućine u srcu i plućima, rekli su ranije njegovi predstavnici.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.