Ukrajinci dronovima napali tvornice alkohola u Rusiji, pogledajte snimke

Screenshot: X

Ukrajinske bespilotne letjelice napale su četiri tvornice u oblastima Tula, Tambov i Voronjež u Rusiji tijekom prošle noći, objavile su ruske lokalne vlasti. Rusko ministarstvo obrane tvrdi da je ruska protuzračna obrana uništila 11 dronova iznad oblasti Brijansk, tri iznad oblasti Belgorod, dva iznad oblasti Kursk, jedan iznad oblasti Tula i jedan iznad oblasti Orel.

U Tambovskoj oblasti ukrajinski dron navodno je zapalio destileriju Biokhim u gradu Raskazovu, prema guverneru Maksimu Egorovu.

 

Zapaljena tvornica koja proizvodi etanol

Prema web stranici Biokhima, u destileriji nastaju "proizvodi od strateške važnosti za državu", posebice etanol, otapalo koje se često koristi u proizvodnji, uključujući za eksplozive.

U naseljima Efremov i Lužkovski u Tulskoj oblasti tijekom noći napadnute su još dvije destilerije, rekao je guverner Dmitrij Miljajev.

Aleksandar Gusev, guverner Voronješke oblasti, tvrdi da je napad dronom izazvao manji požar na jednom od katova industrijskog poduzeća. Nema izvještaja o žrtvama.

Ukrajinska vojska još nije komentirala izvješća, koja se ne mogu neovisno provjeriti. Ukrajina je izvela niz napada na zračne baze i druge vojne objekte u nastojanju da oslabi moćnije rusko zrakoplovstvo i obuzda sposobnost Moskve da pokrene razorne zračne napade na ukrajinske gradove.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.