Hezbolahu Izrael ubio zapovjednika, oni lansirali osvetnički napad. Pogledajte snimku

Foto: Screenshot X

U večerašnjem izraelskom napadu na selo Jouya u južnom Libanonu ubijeno je najmanje četvero ljudi, uključujući višeg terenskog zapovjednika u libanonskoj oružanoj skupini Hezbolah, javio je Reuters.

Izvori su ga identificirali kao zapovjednika skupine za središnju regiju južnog graničnog pojasa, koja uključuje neke od gradova koji su najteže pogođeni u posljednjih osam mjeseci razmjene vatre između Izraela i Hezbolaha.

Iz izraelske vojske nije bilo komentara.

Izvori, koji su govorili pod uvjetom anonimnosti, rekli su da je uloga zapovjednika u Hezbolahu bila jednako značajna kao i uloga Wissama Tawila, višeg zapovjednika Hezbolaha ubijenog u izraelskom napadu u siječnju.

Hezbolah je večeras pokrenuo osvetnički napad. 

Izraelske obrambene snage (IDF) objavile su snimku. "Ovo nije vatromet u znak slavlja blagdana Shavouta. Ovo su naši sustavi protuzračne obrane koji brane naše civile od baražne vatre Hezbolahovih raketa u sjevernom Izraelu", napisali su. 

Oko 300 boraca Hezbolaha, uključujući zapovjednike i operativce s ključnim odgovornostima, ubijeno je u izraelskim napadima na Libanon od listopada, kada je izbio rat u Gazi.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.