Htjeli krijumčariti 56 migranata iz Srbije. Sve ih strpali u jedan kamion

Ilustracija: Pixsell/Armin Durgut

Pripadnici Granične policije BiH danas su u istočnome dijelu BiH nedaleko od granice sa Srbijom spriječili krijumčarenje 56 migranata afričkog i azijskog podrijetla koji su bili nagurani u teretno vozilo. Kako su izvijestili iz Granične policije, ilegalni migranti otkriveni su rano jutros u mjestu Rudo kod Višegrada. Njih 56 bilo je skriveno u teretnome vozilu kojim je upravljao državljanin Bosne i Hercegovine.

Migranti preko BiH pokušavaju doći do Hrvatske

Zbog sumnje da je tom prigodom krijumčario ljude, protiv vozača kamiona podnesena je prijava Tužiteljstvu Bosne i Hercegovine. On je lišen slobode i ispitan kao osumnjičen. Krijumčareni migranti tijekom dana bit će predani pripadnicima Službe za poslove sa strancima koji će odlučiti o njihovu statusu u BiH.

U ovoj godini došlo je do porasta broja migranata u BiH koji dolaze iz pravca Srbije te se nastoje preko teritorija BiH dokopati Hrvatske i nastaviti prema drugim zemljama članicama Europske unije. Nerijetki su incidenti u kojima sudjeluju migranti. U sarajevskome naselju Stupu u ponedjeljak je jedan migrant nakon svađe ubio drugoga i nalazi se u bijegu.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.