Jedan od vodećih demokrata pozvao Bidena da odustane od predsjedničke utrke

Foto: EPA

Demokratski zastupnik Adam Schiff danas je postao najistaknutiji izabrani demokrat koji je javno pozvao predsjednika Joea Bidena da odustane od utrke.

Kako izvještava CNN, Schiff, koji će se kandidirati za američki Senat u Kaliforniji, prvi je izabrani demokrat koji je pozvao Bidena da se povuče nakon neuspjelog pokušaja atentata na bivšeg predsjednika Donalda Trumpa tijekom vikenda.

Jedan od najistaknutijih demokrata

Schiffov poziv također je primjetan jer je on, za razliku od mnogih drugih demokrata koji su dosad javno pozvali Bidena da odustane, blizak i bivšoj predsjednici Zastupničkog doma Nancy Pelosi, jednoj od najistaknutijih demokratkinja.

"Iako je izbor da se povuče iz kampanje samo na predsjedniku Bidenu, vjerujem da je vrijeme da se povuče. I na taj način će osigurati svoju pozitivnu ostavštinu, istovremeno omogućivši nam da porazimo Donalda Trumpa na nadolazećim izborima", rekao je Schiff.

Demokratska stranka i dalje je zabrinuta oko sve jasnijih znakova da će Bidenu biti vrlo teško poraziti Trumpa te da riskiraju da sa sobom u studenome u poraz povuče i demokrate.

Ipak, zasad se čini da demokrati stoje iza Bidena te da će ga potvrditi kao svojeg kandidata na stranačkoj konvenciji u Chicagu sljedećeg mjeseca.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.