Kim Jong Un nadgledao testiranje dronova proizvedenih u Sjevernoj Koreji

Foto: EPA

Sjevernokorejski vođa Kim Jong Un nadgledao je proteklog vikenda testiranje bespilotnih letjelica razvijenih u toj zemlji, objavila  je Centralna korejska novinska agencija KCNA.

Diktator je posjetio Institut za bespilotne letjelice Sjevernokorejske akademije obrambenih znanosti i sudjelovao u uspješnom testiranju  bespilotnih letjelica koje  identificiraju i uništavaju određene mete nakon što su letjele duž različitih unaprijed postavljenih ruta, objavila je  KCNA.

Kim je istovremeno pozvao na proizvodnju većeg broja bespilotnih letjelica - dronova - koje će se koristiti u taktičkom pješaštvu i jedinicama za specijalne operacije, kao što su podvodna oružja za uništenje, te dronovi za strateško izviđanje i višenamjenske napade. 

Naredio dodatne testove

Također, naredio je dodatne testove borbene primjene bespilotnih letjelica kako bi se sjevernokorejska vojska što  prije opremila tim oružjem, navodi KCNA.

Sjevernokorejske vlasti  pojačale su taktičke ratne sposobnosti uključujući rakete kratkog dometa i teško topništvo koje je usmjereno na udare na jug, a sve nakon što je napravljen veliki napredak u balističkim raketama dugog dometa i nuklearnim programima.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.