Međimurske vode: Na sustav odvodnje priključeno više od 6200 korisnika

Ilustracija: Google Street View

Dovršeni su radovi na projektima sustava odvodnje i pročišćavanja otpadnih voda aglomeracija Mursko Središće i Donja Dubrava te je na sustav odvodnje ukupno priključeno više od 6200 korisnika, izvijestili su danas iz Međimurskih voda.

Direktorica Međimurskih voda Sunčana Glavina rekla je da je projekt aglomeracija Mursko Središće vrijedan oko 32 milijuna eura, a aglomeracija Donja Dubrava oko 33 milijuna eura, a oba su financirana novčanim sredstvima Europske unije i nacionalnim sredstvima.

Kako stoji u priopćenju, u sklopu aglomeracije Mursko Središće izgrađeno je 74 kilometara gravitacijskih i tlačnih cjevovoda, 37 crpnih stanica, 10 kišnih preljeva, dva retencijska bazena i uređaj za pročišćavanje otpadnih voda kapaciteta 12.000 ES (ekvivalent stanovnika). Osim toga, kroz šest komponenti ugovora o bespovratnim sredstvima omogućena je izgradnja sustava odvodnje sanitarnih otpadnih voda na područjima Murskog Središća  te općina Sveti Martin na Muri, Selnica i Vratišinec. Sveukupno je priključeno više od 2800 korisnika.

Što se tiče projekta aglomeracije Donja Dubrava, tamo je kroz šest komponenti ugovora o bespovratnim sredstvima omogućena izgradnja sustava odvodnje sanitarnih otpadnih voda na područjima Preloga te općina Sveta Marija, Donji Vidovec, Donja Dubrava i Kotoriba.

Sveukupno je izgrađeno više od 61 kilometara gravitacijskih cjevovoda, više od 16 kilometara tlačnih cjevovoda, 34 precrpne stanice i kišno-retencijski bazen volumena 400 metara kubnih, kao i uređaj za pročišćavanje otpadnih voda kapaciteta 13.000 ES. Sveukupno je priključeno više od 3400 korisnika.

U oba projekta, svim korisnicima koji su ugovorili uslugu javne odvodnje s pročišćavanjem, omogućen je besplatni priključak na sustav odvodnje.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.