Svjetski ETF hit u hrvatskoj aplikaciji za štednju i ulaganje

Foto: Press

Znate li kako štede Nijemci (pogotovo mladi) i velik dio SAD-a? Ulažu u ETF štedne planove, trenutno najpopularniji oblik pasivnog ulaganja za mirovinu, budućnost djece i vlastitu financijsku sigurnost. Zašto? ETF štedni planovi su najjeftiniji i najjednostavniji oblik dugoročnog ulaganja. Usto nude mogućnost odličnih prinosa i maksimalnu fleksibilnost plana ulaganja. Čuli ste za popularni S&P 500 i tražite način kako u njega ulagati pomoću malih mjesečnih uplata i niski trošak? Upoznajte…

Genius ETF štedni plan: Najbolji izbor za male ulagatelje

Putem jedinstvene Genius aplikacije po prvi put u Hrvatskoj imate priliku u par koraka kreirati vlastiti ETF štedni plan i krenuti za samo 50 EUR. Najbolje je što uplate nisu obavezne, a novac možete isplatiti u bilo kojem trenutku. Mjesečna naknada za ulaganje? Od 1 EUR mjesečno, za portfelje do 15.000 EUR. U što točno možete ulagati kroz Genius saznajte niže u članku.

Vjerojatno ste svjesni da svaka odrasla, zaposlena osoba danas mora pronaći način da svakog mjeseca odvoji neki mali iznos za vlastitu budućnost. Nemamo izbora, ako ne mislimo na sebe sami – tko će? Jedini efikasni način za to je da naš novac radi za nas i dok spavamo. Mi živimo svoj život, naš novac se bori protiv inflacije, a svaka dodatna uplata daje mu "municiju" za borbu.

Upravljanje vlastitim novcem postalo je ne samo uobičajeno, već nužno. Sigurno ste više puta razmišljali o investiranju, planirali "Od ponedjeljka ću!", ali niste znali kako ni odakle krenuti. Genius by InterCapital je najlakši prvi korak, pogotovo za početnike. Ne morate već biti bogati da biste investirali, danas je ulaganje dostupno zaista svima.

Prema studiji BlackRocka i extraETF-a očekuje se da će u Europi broj ETF štednih planova do 2028. porasti sa sadašnjih 7,6 na 32 milijuna. Mladi danas očekuju da ulaganje bude jeftino i jednostavno jer planiraju dugoročno i ne žele trošiti puno vremena na detaljno vođenje investicije. Genius ETF štedni plan nudi upravo to – uplatite kad želite i koliko želite, a sve ostalo za vas radi aplikacija. Pogledajte primjer kako bi izgledalo da ste 20 godina ulagali u neke od popularnih svjetskih indeksa.

Zašto ulagati baš u ETF-ove?

ETF-ovi su investicijski fondovi koji kopiraju sastav određenog burzovnog indeksa i omogućuju vam pristup svjetskim kompanijama u koje inače ne biste mogli lako sami ulagati. Jednom uplatom u npr. S&P 500 ETF automatski ulažete u dionice 500 najvećih i najboljih kompanija u SAD-u, bez da ih morate samostalno kupovati jednu po jednu i plaćati gomilu naknada.

Google, Apple, Amazon, Meta… Svoju investiciju raspršujete na stotine različitih kompanija, što umanjuje rizik ulaganja i podiže mogućnost da jednoga dana vaša investicija završi u lijepom plusu. Svaki oblik investiranja ima svoju razinu rizika, a ovo je jedan od načina kako njima pametno upravljati. ETF-ovi preuzimaju tržišta i postaju omiljeni način ulaganja za velike i male investitore jer nude transparentnost, niske troškove i jednostavnost.

U što možete ulagati kroz Genius ETF štedni plan?

Genius ponuda obuhvaća tri kategorije:

Globalna ulaganja (možete odabrati jedan štedni plan):

  • S&P 500 – Najvećih 500 kompanija u SAD-u
  • NASDAQ 100 – Najbolje tehnološke kompanije u SAD-u
  • All-World – Najbolje globalne dionice

Ostala imovina:

  • Gold – Zlato
  • Uskoro i Bitcoin

Regionalna tržišta (prvi hrvatski ETF-ovi, koje je pokrenuo InterCapital):

  • 7CRO – Najbolje hrvatske dionice
  • 7SLO – Najbolje slovenske dionice
  • 7BET – Najbolje rumunjske dionice
  • 7GROM – Rumunjske državne obveznice

Kod Genius ETF štednog plana, portfelj možete prilagoditi vašim željama, mijenjati mjesečne uplate i vrijeme trajanja ulaganja. Možete odabrati nekoliko štednih planova, ulagati u više stvari odjednom i kreirati vlastiti miks.

Preuzmite Genius aplikaciju

Niski troškovi

Jedna od ključnih prednosti ulaganja putem Genius aplikacije su niski troškovi. Ulaganje u najbolje svjetske ETF-ove i zlato kreće od 1 EUR mjesečno, a iznos uplate kreće se od minimalno 50 EUR do maksimalno 1.000 EUR u mjesecu, po štednom planu. Genius nije brokerska aplikacija i ne služi za često trgovanje ETF-ovima.

Za InterCapitalove regionalne ETF-ove ne naplaćuje se naknada za upravljanje portfeljem, samo trošak fonda. To znači da još veći dio zarade ostaje vama. Ulazne i izlazne naknade ne postoje. Sve o naknadama pročitajte ovdje.

Možete započeti sa skromnim iznosima i postupno povećavati ili smanjivati svoje uplate kad god vam odgovara. Ova fleksibilnost osigurava da svatko može započeti ulagati, bez obzira na trenutno financijsko stanje. Ideja je da se Genius i štedni plan prilagođavaju vama, a ne obratno.

Genius Caffe – besplatna edukacija o osnovama ulaganja

Bez obzira imate li stručnog znanja, uvijek je dobro informirati se i znati više. Za sve koji žele naučiti osnove ulaganja i bolje upoznati aplikaciju - tu je besplatna Genius Caffe edukacija. Prijavite se ovdje - održava se svakog četvrtka putem Zooma, ne morate se bojati postaviti početnička pitanja i može biti vaš najbolji prvi korak na putu do financijske slobode.

Sigurnost prije svega

Tvrtka InterCapital najveće je neovisno društvo za upravljanje imovinom u Hrvatskoj - radi se o reguliranoj instituciji, pod punim nadzorom HANFA-e, regulatora hrvatskog financijskog tržišta. Novac u ETF-u prema regulativi je u potpunosti odvojen od InterCapitala kao društva.

Trenutna tržišna vrijednost vašeg ulaganja do iznosa 20.000,00 EUR po ulagatelju dodatno je osigurana od strane Fonda za zaštitu ulagatelja, osnovanog temeljem Zakona o tržištu kapitala i upravljanog od strane SKDD-a, reguliranog od strane HANFA-e. Više detalja pročitajte ovdje.

Lak početak s Genius aplikacijom

Početak ulaganja putem Genius aplikacije jednostavniji je nego ikad. Dostupan vam je i brzi vodič kroz registraciju, a za sva pitanja i pomoć na raspolaganju vam je odlična korisnička podrška na genius@intercapital.hr.

Štedite pomalo, svojim tempom jer svaki euro itekako čini razliku. Iskoristite jedinstveni domaći proizvod s kvalitetnom podrškom, pružite si šansu i konačno krenite ulagati u svoju budućnost. Odvajanje malih mjesečnih iznosa najefikasniji je način da se sami pobrinemo da jednog dana ne ovisimo u potpunosti o državnoj mirovini.


*Vrijednost vaše imovine te ostvareni prinos ovisi o duljini ulaganja te o kretanjima tržišta. Zato su oscilacije oko očekivanog prinosa normalne (i očekivane), te ulaganje može dovesti do gubitka. Povijesni prinosi fonda nisu jamstvo budućih prinosa.

Imovinom upravlja InterCapital Asset Management, najveće neovisno društvo za upravljanje imovinom u Republici Hrvatskoj, s vama već 20 godina. Radi se o reguliranoj instituciji, pod punim nadzorom HANFA-e, regulatora hrvatskog financijskog tržišta.

Trenutna tržišna vrijednost vašeg ulaganja do iznosa 20.000,00 EUR po ulagatelju dodatno je osigurana od strane Fonda za zaštitu ulagatelja, osnovanog temeljem Zakona o tržištu kapitala i upravljanog od strane SKDD-a, reguliranim od strane HANFA-e. Osiguranje se primjenjuje na trenutnu vrijednost imovine klijenta, ne na moguće promjene vrijednosti.

Dobit od investicije dulje od 2 godine ne podliježe oporezivanju. Za ulaganja kraća od 2 godine oporezivanje dobiti je usporedivo s oporezivanjem kamate na oročeni depozit u bankama.


Ovo je promidžbeni sadržaj. Pažljivo se informirajte o usluzi i pročitajte ugovornu dokumentaciju dostupnu u aplikaciji. Prije donošenja konačne odluke o ulaganju, potrebno je upoznati se sa Prospektom i pravilima ETF-a, te Dokumentom s ključnim informacijama. Značajni rizici kojima je fond izložen su kamatni rizik, valutni rizik, kreditni rizik, rizik koncentracije i rizik likvidnosti. Detaljan opis svih rizika kojima je fond izložen naveden je u Prospektu Fonda u dijelu "Rizici".

Informacije su samo u informativne svrhe i ne služe kao preporuka za donošenje investicijskih odluka. Trgovanje je rizično i nije pogodno za sve ulagače. Prije nego što donesete odluke o ulaganju, pročitajte uvjete financijske usluge i pobrinite se da razumijete rizike.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.