Meni za Oreškovića, ženu i djecu: Kavijar za 3600 kuna, hlap za 770 kuna ili pačja prsa za 150

Foto: Index, Hina

TEHNIČKI premijer, zajedno s obitelji, gotovo mjesec dana boravio je u Vili Costabella na opatijskoj rivijeri, a javnost je posebno zainteresirala informacija da je utom periodu potrošeno 122.514,34 kune samo za troškove reprezentacije.


No, pokazalo se uskoro, Orešković nije jedini koji je trošio velike svote proračunskog novca u spomenutoj vili..

U posljednjoj godini premijera Milanovića, dakle 2015. godine, na troškove reprezentacije u Villi Costabella potrošeno je čak 293.000,27 kuna. Iz SDP-a su, pak. danas priopćili kako je bivši premijer s obitelji u vili boravio dva puta, ali da su sami kupovali i pripravljali hranu, o svom trošku.

MUP je na svojim stranicama objavio ukupne troškove boravka gostiju u državnoj vili Costabella na opatijskoj rivijeri od 2009. do 2016. godine.

Najviše je pak potrošeno 2015. i 2013. godine za vrijeme mandata Zorana Milanovića. Tako je lani potrošeno čak 293.000,27 kuna, a 2013. godine 247.925,45 kuna.

U 2014. je potrošeno 109.440,51 kuna, a sličan iznos potrošen je i 2012. godine - 96.604,00 kuna.

Najmanje je pak potrošeno 2010. godine - samo 175,00 kuna, dok je 2009. godine - 24.570,93 kuna, a 2011. je potrošeno 47.232,16 kuna.

Luksuznom vilom posljednjih godina upravlja MUP. Ministarstvo unutarnjih poslova je, pak, za održavanje vile zadužilo državnu tvrtku AKD. AKD ima ugovor s grupacijom hotela Milenij hotel koji vrše catering, odnosno dostavljaju jelo i piće posjetiteljima vile.

Jednostavnom računicom ispada da je Orešković, koji je najsvježiji privremeni stanovnik vile, zajedno s obitelji u samo mjesec dana spiskao preko 100.000 kuna, odnosno da su trošili preko 3000 kuna dnevno samo za hranu.

U to ime posjetili smo jedan od restorana iz grupe Milenij hotela iz kojeg se vrši dostava hrane u MUP-ovu vilu da vidimo što je sve premijerova obitelj na naš račun mogla naručiti.

Predjelo od 3,600 kuna

Tako se obitelj još uvijek aktualnog premijera dok čeka glavno jelo o našem trošku mogla počastiti hladnim predjelom. Pršut s dinjom košta 50 kuna, marinirane grdobine 90, a salata od jadranske hobotnice vrijedi 90 kuna. No, tu je Beluga kavijar koji košta 3.600,00 kuna.



Glavna mesna jela kreću se u rasponu od 150 do 300 kuna. Chateaubriand za dvije osobe s Bernez umakom tako vrijedi 280,00 kuna, marinirani janjeći kotleti u mediteranskim travama su 180,00 kuna, a pačja prsa s umakom od naranče su 150,00 kuna.

Kao specijalitet šefa kuhinje nude se obrazi od boškarina s umakom od terana, a za što ćete morati izdvojiti 250,00 kuna po porciji.

Za kvalitetnu ribu u restoranima hotelske grupacije Milenij, Oreškovićevi ili Milanovićevi, ako su željeli jesti, trebali su jače zagrabiti u državni proračun.

Škampi na žaru koštaju 450,00 kuna po kilogramu, oni na buzaru su 25 kuna skuplji.

Hlap je 720 kuna, hlap na buzaru pedeset kuna više. Osim ribe i mesa, restoran nudi i juhe koje se kreću od 35 do 65 kuna.


 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.