Nacional: DP-ov novi ministar je mimo MUP-a kupio bljeskalice za svoj službeni auto

Tjednik Nacional je u današnjem izdanju, pozivajući se na visoke policijske izvore, objavio da je premijer Andrej Plenković više desetaka puta tijekom svojih premijerskih mandata putovao na otoke Hvar i Brač policijskim gliserom, a da ministar obrane Anušić koristi policijski Audi A8 iako mu pripada auto niže kategorije - Audi A6. Na korištenje Audija A8, naime, po vladinim uredbama imaju pravo samo predsjednici države, vlade i sabora. 

Podsjetimo, i Plenković i Anušić žestoko zadnjih tjedana prozivaju predsjednika Zorana Milanovića da zloupotrebljava vojne helikoptere i brodove za svoja putovanja. 

"Izdao je nalog da se mimo MUP-a kupe bljeskalice za službeni auto koji koristi"

Stvari idu tako daleko da je novi ministar gospodarstva, DP-ov Ante Šušnjar, kako navodi Nacional, izdao nalog da se mimo MUP-a kupe bljeskalice za službeni automobil koji koristi. 

Tjednik piše da je osim najobičnije taštine razlog zašto velik broj ministara koristi MUP-ove aute, a ne aute svog ministarstva, to da im plave bljeskalice, kakve inače imaju policijski auti u štićenim kolonama, omogućavaju prednost u prometu. Korisno je i što službenim policijskim autima nije moguće napisati prijavu za bilo kakav prometni prekršaj. 

Policijski izvor Nacionalu je rekao da, ako je Šušnjar na vozilo doista instalirao bljeskalicu koju je kupio mimo MUP-a, u najmanju ruku čini ozbiljan prekršaj te se takvo vozilo smatra tehnički neispravnim. 

Spomenimo i da je tjednik objavio odgovor MUP-a iz kojeg proizlazi da su zbog, kako navode, dotrajalosti dali na korištenje svoja vozila nizu ministarstava, pa tako i potpuno novi VW Touareg, koji su dali ministru financija Marku Primorcu. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.