Neugodna scena između Habijana i Milanovića, Habijan ga uporno ignorirao

Predsjednik Zoran Milanović sudjelovao je na obilježavanju Nacionalnog dana borbe protiv nasilja nad ženama. Taj se dan u Hrvatskoj obilježava u spomen na događaje prije 25 godina, kada su tri žene ubijene na zagrebačkom Općinskom sudu.

Događaj je prošao uz jednu prilično neugodnu situaciju.

Neugodna situacija

Predsjednik Milanović prišao je ministru pravosuđa Damiru Habijanu pored kojeg je trebao sjesti, no ovaj ga je potpuno izignorirao.

Milanović ga je u jednom trenutku potapšao po ramenu, no Habijan ni tada nije dignuo pogled. 

Situaciju je možda spasio Habijanov kolega ministar Marin Piletić, koji je sjedio do njega i pogledom mu sugerirao da bi ipak trebao doživjeti Milanovića. Predsjednik mu je pružio ruku nakon čega se Habijan, čini se prilično nevoljko, rukovao s njim.

Potom su se, dosta srdačnije, rukovali Milanović i Piletić. Sve su snimile kamere Nove TV.

Podsjetimo, Milanović i Habijan imali su svojevrsni sukob već na početku Habijanovog mandata, kada je predsjednik pred novinarima izjavio da je "Habijan gej".

Milanović je tada izjavio da je novi HDZ-ov ministar "100 posto gej". "To su pitanja osobne intime, osobnih opredjeljenja ili zadatosti, je li netko gej ili nije. Htio ga je kazniti zato jer je gej. U takvim stvarima ne sudjelujem", rekao je Milanović komentirajući fotografije kojima je Darko Milinović provocirao Habijana.

"A je, jel?" upitao je netko od novinara. "Sto posto. Pa Habijan je gej, zar ne?" odgovorio je Milanović. "Nije čovjek u ormaru, vodi normalan život", odgovorio je Milanović na komentar novinara da ga je "izvadio iz ormara".

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.