Pet milijuna eura za mliječno govedarstvo, ovčarstvo i kozarstvo u Hrvatskoj

Foto: Boris Scitar/PIXSELL

Agencija za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju isplatila je pet milijuna eura za obnovu proizvodnog potencijala u sektoru mliječnog govedarstva, ovčarstva i kozarstva, objavilo je Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i ribarstva na svojim internetskim stranicama.

Riječ je o potpori za Mjeru 1, "Potpora za obnovu narušenog proizvodnog potencijala u sektoru mliječnog govedarstva, ovčarstva i kozarstva" iz Programa državne potpore sektoru stočarstva zbog narušenog proizvodnog potencijala.

Cilj mjere, kako navode iz ministarstva,  je pružanje financijske pomoći primarnim proizvođačima u sektoru proizvodnje mlijeka u svrhu ukupne uspješnosti i održivosti poljoprivrednog gospodarstva te obnova narušenog proizvodnog potencijala.

Potpora je usmjerena obiteljskim poljoprivrednim gospodarstvima male i srednje veličine u rangu mikro, malih i srednjih poduzeća koja uzgajaju goveda, ovce i koze radi proizvodnje mlijeka.

Odobreno je ukupno 479 prihvatljivih zahtjeva za isplatu, navode  iz ministarstva, napominjući kako će u nadolazećim tjednima korisnicima će biti izdane odluke u AGRONET-u.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.