Popularna trgovina otvara nove poslovnice i traži pojačanje, evo kakve benefite nudi

Foto: promo

Sadržaj nastao u suradnji s: Eurospin

JUTRO započinje tako što razgovara s djelatnicima i šalje informacije o akcijama. Slijedi kontrola narudžbi. Zatim posjećuje jednu od poslovnica čije odjele nadgleda. Obavlja kontrolu odjela pekare, gastronomije i delikatesa te dan zaključuje rješavanjem e-mailova i pripremanjem edukacija za nove zaposlenike. Ovako izgleda prosječan dan 37-godišnje Ivane Vaganić iz Koprivnice.

Kada je 2020. godine preuzela ulogu voditeljice smjene u Križevcima, nije mogla predvidjeti da će se za nekoliko godina uspeti na jednu od ključnih pozicija unutar Eurospina, jednog od vodećih diskontnih lanaca u Hrvatskoj.

Danas nadgleda 15 odjela u kontinentalnoj Hrvatskoj i priprema teren za skoro otvaranje nove poslovnice u Ludbregu. Ivana Vaganić svjesna je koliki se potencijal otključava kada se riskira i iskoriste prilike. Sve kreće promjenom posla.

"Potaknula me želja za nečim novim. U prethodnoj kompaniji radila sam devet i pol godina, smatrala sam da sam stekla dovoljno iskustva i da je vrijeme pružiti si priliku za nešto više", prisjetila se Ivana Vaganić.

Foto: privatna arhiva

U Eurospin se prijavila na natječaj kao prodavačica, a nakon trećeg kruga stiglo je iznenađenje. Dobila je neočekivanu ponudu za voditelja smjene poslovnice.

"Nikad prije nisam na taj način zamišljala sebe i vjerovala da to mogu. Iznenadila sam se. Zahvalna sam Eurospinu što me je prepoznao. Trudila sam se u početku opravdati povjerenje i biti bolja iz dana u dan. Motivacije mi nije nedostajalo, i eto me danas", zaključila je Ivana.

Povećavaju kapacitete i traže kvalitetne radnike 

U četiri godine koliko je u Eurospinu, napredovala je tri puta. Put do voditeljice kategorija za delikatesu i pekaru pokazuje kako je unutar ovog trgovačkog lanca moguć profesionalni rast zbog korporativne kulture koja potiče razvoj i poslovnog modela.

Eurospin je lanac diskontnih trgovina specijaliziran za prodaju prehrambenih i neprehrambenih proizvoda za svakodnevnu kupnju. Posjeduje model distribucije vlastitih robnih marki, što je razlog rasta u Europi. Osnovan je 1993. godine u Italiji i među vodećim je diskontnim trgovinama u ovom dijelu Europe. U Italiji i Sloveniji ima više od 1000 trgovina, dok je u Hrvatskoj u procesu velikog rasta.

Prva trgovina otvorila se kod nas 2020 godine. Trenutno ih je 23, a u drugoj polovici 2024. otvaraju se nove poslovnice u Ludbregu, Dugom Selu, Jastrebarskom, Virovitici, Vinkovcima i općini Matulji, u blizini Rijeke. 

Trenutno Eurospin broji oko 450 zaposlenika, a planira do kraja godine povećati kapacitete. Zbog ekspanzije trenutno zapošljava voditelje smjene i voditelje poslovnica za nove lokacije, a od jeseni zapošljava radnike na pozicijama prodavača, prodavača delikatesa i mesara. 

Prosječna starost zaposlenika je 36 godina, a omjer spolova je 31 posto muškaraca naspram 69 posto žena. 

"Onaj tko ima volje, želje i ambicije, može napredovati, kako danas tako i u narednim godinama. Bitno je vjerovati u sebe. Trenutno se želim usavršiti u ulozi voditelja kategorije delikatese i pekare", kazala je Ivana i potvrdila da su u Eurospinu mogućnosti za napredak velike.

Foto: promo

Benefiti za zaposlenike, mogućnosti i perspektive

Potvrđuju to i statistike interne promocije Eurospina. Čak 70 posto trenutnih voditelja poslovnica došlo je s nižih pozicija unutar kompanije, poput Ivane Vaganić.

Dodatnih 59 posto trenutnih voditelja počelo je raditi u Eurospinu na nekoj od drugih, nižih pozicija. Zanimljiva je informacija da je i osam posto zaposlenih u upravi počelo na mjestu prodavača u trgovini ili dok su još bili studenti. 

Ove brojke mogu svjedočiti o pozitivnoj kulturi koja potiče razvoj i nagrađuje.

"Motiviraju me novi projekti koje zajedno stvaramo te mogućnost napredovanja. Uvijek postoji mala doza nesigurnosti kada misliš da nisi dovoljno dobar i da uvijek možeš bolje. Ali Eurospin prepoznaje trud i volju, a na kraju budeš za to i nagrađen", potvrdila je Ivana koja ima završenu srednju stručnu spremu, smjer ugostiteljstvo. 

Osim poslovnog razvoja, Eurospin nudi dodatne benefite za zaposlenike: naknadu za prijevoz i prehranu, bonuse, poklone za djecu prvašiće i obljetnice rada, izdašne božićnice te razvojne centre koji pomažu svakom zaposleniku da napreduje.

Vaganić svoj radni dan opisuje kao niz izazova i prilika za učenje.

"Oduvijek sam voljela raditi s ljudima. Trudim se pružiti im najbolje i isto tako izvući iz njih ono najbolje. Ključno u ovom poslu je imati dobru komunikaciju s djelatnicima te im dati do znanja da sam tu za njih kada im zatreba. Također, bitno je da znaju da mogu iznositi svoje ideje i mišljenja", pojasnila je.

Dodatno se želi usavršiti u aktualnoj ulozi voditeljice kategorije delikatesa i pekare.

Planovi i ambicije za napredovanje

Gledajući u budućnost, Ivana ne skriva ambicije. Svi dosadašnji poslovi koje je radila bili su vezani uz prodaju i rad s ljudima, tako da se ne vidi nigdje drugdje. U poslu se svakodnevno susreće s novim izazovima i nijedan dan nije isti. 

"Onaj tko ima volje, želje i ambicije, može napredovati, kako danas tako i u narednim godinama", odgovorila je na pitanje gdje se vidi unutar Eurospina kroz nekoliko godina.

Eurospin, osim što najavljuje otvaranje novih poslovnica, u skladu s tim poziva na širenje tima. U potrazi su za voditeljima smjene, prodavačima, mesarima te prodavačima delikatesa koji će se pridružiti njihovom rastućem broju zaposlenika.

Foto: promo

Širenjem raste i potreba za kvalificiranom radnom snagom. Eurospin nudi prilike za razvoj karijere unutar kompanije, promovirajući visoke standarde rada i nagrade za izvrsnost.

Svi zainteresirani kandidati mogu se informirati o otvorenim pozicijama i procesu prijave na službenoj stranici Eurospina, gdje su detaljno opisani uvjeti i očekivanja. 

Sponzorirani sadržaj donose Index i Eurospin Hrvatska, u skladu s najvišim profesionalnim standardima.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.