Osoblje i zatvorenici zatvora u SAD-u oboljeli zbog misteriozne supstance

Foto: Google Maps

DVADESETAK zaposlenika zatvora u Illinoisu završilo je ovoga tjedna u bolnici nakon što su se razboljeli zbog izloženosti "nepoznatoj tvari", priopćio je državni Odjel za zatvorske ustanove. Liječničku pomoć je zatražio i određen broj zatvorenika. Osoblje se razboljelo nakon što je reagiralo na medicinski incident koji je uključivao jednog zatvorenika.

"Izgleda da je zatvorenik bio pod utjecajem nepoznate tvari", rekao je Anders Lindall, glasnogovornik zatvora, a prenosi BBC. Specijalni tim policije države Illinois trenutačno istražuje incident u zatvoru srednje razine sigurnosti John A Graham u Hillsborou.

U bolnici završila 22 zaposlenika zatvora

Do sada su u bolnici završila 22 zaposlenika zatvora. Nakon što su u srijedu pružili pomoć zatvoreniku, počeli su osjećati mučninu i vrtoglavicu. Osoblje je sada stabilno i mnogi su pušteni kući, dok su neki zadržani na daljnjim pretragama kako bi se ispitao uzrok trovanja.

Lindall je kazao kako ovo nije prvi put da su se zaposlenici zatvora otrovali nekom tvari, odnosno supstancom. Primjerice, u prošlosti su bili izloženi fentanilu prilikom otvaranja pošte te im se morao dati lijek koji se koristi kako bi se poništili učinci predoziranja.

Dodao je kako raste broj slučajeva gdje se putem pošte ili posjetitelja zatvorenicima krijumčare opasne supstance te je naveo da je sindikat zabrinut zbog nedostatka osoblja u ustanovama u Illinoisu.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.