Hoće li Penava ostati u DP-u ako Radić pobijedi? "Ovo što rade Ćipi... To nisam ja"

Foto: Davor Javorovic/PIXSELL

Šef Domovinskog pokreta i vukovarski gradonačelnik Ivan Penava održao je konferenciju za medije na temu besplatnog školskog materijala za osnovnoškolce u Vukovaru. Osvrnuo se i na unutarstranačke izbore u Domovinskom pokretu.

Govorio je i o stranačkom ratu između svoje i struje Marija Radića uoči unutarstranačkih izbora zakazanih za 31. kolovoza na kojima su se obojica kandidirali za mjesto predsjednika.

"Sukladno stranačkim aktima, tijek izbora je u domeni izbornog povjerenstva. Sve drugo ide svojim tijekom, siguran sam da ćemo imati demokratske i korektne izbore", rekao je Penava, piše N1.

O tijeku kampanje: Ružno sve skupa

Penava je odgovorio na pitanje očekuje li još nekog kandidata na izborima: "Volio bih, sada imamo dva tabora, a bilo bio lijepo da ne završi samo na tome."

"Ružno sve skupa, ali to je tako kada imate više tabora. Što se tiče napada na Stipu Mlinarića, crta se povukla, to nismo dosad vidjeli", ocijenio je Penava tijek kampanje, prenosi HRT.

"Domovinski pokret je opterećen unutarnjim bušenjima, razbijanjem onoga što je politika ove stranke"

 

"Svaki potres nosi svoje posljedice. Doći će do raščišćavanja nekih stavova, jačanja kohezije i nadam se da će ta platforma biti dovoljno jaka, zdravija da potegne dalje. Svaka organizacija, pa i Domovinski pokret, kada dođe do ovakvih stvari, dobro je da se vidi što tu prevladava i koji je pravi jer ne mogu postojati dvije različite struje unutar jednog tabora. Svi moramo puhati u isti rog ili se stvar mora raspasti.

Moja namjera je stvaranje Domovinskog pokreta kao autentične hrvatske stranke koja prvi put neće biti lutka na koncu nikakvih ljudi iz pozadine. To je jedino što mi je misija. Mislim da će iz ove priče u subotu Domovinski pokret izaći jači, više svoj i to je jedini smisao ovih izbora", kazao je predsjednik Domovinskog pokreta.

"Domovinski pokret je opterećen unutarnjim bušenjima, razbijanjem onoga što je politika ove stranke. Došlo je vrijeme da se raščisti s ljudima koji su bili kreatori takvih politika i koji su razlog zašto je Domovinski pokret bio ranjavan", dodao je Penava.

"Domovinski pokret neće angažirati botove koji će se na Fejsu baviti komentiranjima kako nama odgovara"

Penava je odgovorio na pitanje zašto su na Facebook stranici Domovinskog pokreta ugašeni komentari.

"Prije desetak godina, kada sam ušao u politiku, još se u komentarima moglo naići na konstruktivnu kritiku i to je imalo smisla. Danas u komentarima vladaju vojske botova koje mobiliziraju različite političke opcije i pojedinci. Politika DP-a neće biti angažiranje botova i vojski koje će se baviti komentiranjima kako nama odgovara, to je destruktivno", rekao je.

Što nakon izbora?

Penava je odgovorio hoće li izbaciti Marija Radića i njegovu struju iz stranke ako pobijedi na izborima.

"Svoje moraju reći mjerodavna tijela, moja namjera je bila stvaranje autentične stranke i to je moja misija, drugo me ne zanima i neću biti dio te priče. Neću dozvoliti da netko sa mnom manipulira i provodi svoju računicu", istaknuo je.

Osvrnuo se na to hoće li ostati u Domovinskom pokretu ako pobijedi Mario Radić na izborima. "Ostajati u društvu koje sve to planira Stipi Mlinariću je nešto što nisam ja, politika koja ide na te stvari nije moja politika", rekao je Penava, prenosi N1.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.