Penava s Bačićem u Vukovaru potpisao ugovore. Ministar: Imamo čvrstu većinu s DP-om

Foto: Hina

Predsjednik DP-a Ivan Penava poručio je kako u stranci nakon unutarstranačkih izbora koji su završili odlaskom dijela članstva ima povjerenje većine, a potpredsjednik HDZ-a Branko Bačić ustvrdio je kako s DP-om imaju čvrstu većinu i uvjeren je da će "normalno funkcionirati".

"Onaj tko je izgubio ima se pravo ljutiti, no mi smo tu priču zaključili. Vrijeme izbora smo ciljali kada su godišnji izbori i mnogi su u relaksiranom stanju, a prije jeseni kada punim pogonom krećemo raditi.

I HDZ je to učinio nešto prije nas. Sada smo homogeniji i spremni za nove izazove", rekao je Penava nakon što je s ministrom graditeljstva i državne imovine Brankom Bačićem u Vukovaru potpisao niz ugovora.

Bačić: Imamo čvrstu većinu s DP-om

Potpredsjednik HDZ-a Branko Bačić kazao je kako je vladajuća većina i dalje sigurna i stabilna u Hrvatskom saboru te nije želio komentirati događanja u DP-u.

"Kao što je Ivan Penava rekao, izbori u DP-u su završeni, Penava i njegova lista su dobili značajnu većinu i time on ima legitimitet za vođenje stranke. Što se nakon toga dogodilo, nemam namjeru komentirati", rekao je Bačić. Kazao je i kako je u ovom trenutku u saboru 78 ruku vladajućih.

"Imamo čvrstu većinu s DP-om i uvjeren sam da ćemo s tim normalno funkcionirati. Bitno je da su tih 78 zastupnika čvrsti, pouzdani i odgovorni. Stabilna većina projicira stabilnu vladu, a bez toga nema uspjeha", poručio je Branko Bačić.

Novinare je zanimalo i očekuje li da DP podrži HDZ-ovog kandidata za predsjednika Republike Dragana Primorca, na što je kazao kako o tome nije bilo razgovora te u HDZ-u čekaju da DP donese svoju odluku.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.