Plenković doputovao u Sarajevo

Foto: Josip Mikacic/PIXSELL

Hrvatski premijer Andrej Plenković doputovao je u Sarajevo, gdje je započeo dvodnevni radni posjet Bosni i Hercegovini, a dočekala ga je predsjedateljica Vijeća ministara te zemlje Borjana Krišto, s kojom će početi seriju sastanaka s bosanskohercegovačkim dužnosnicima.

Plenkovića u BiH prate ministri vanjskih i europskih poslova Gordan Grlić Radman, mora prometa i infrastrukture Oleg Butković te kulture i medija Nina Obuljen Koržinek, kao i Zvonko Milas, državni tajnik i voditelj Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan Hrvatske.

Članovi hrvatskog izaslanstva će kasnije tijekom dana sudjelovati i u svečanom otvaranju novog mosta na dionici autoceste na koridoru V c kod Počitelja, a u Mostaru će u četvrtak posjetiti javne ustanove čiji rad sufinancira Hrvatska sredstvima iz proračuna te razgovarati s lokalnim dužnosnicima.

Uoči dolaska u BiH Plenković je u intervjuu za bosanskohercegovačko izdanje Večernjeg lista kazao kako u tu zemlju dolazi kao prijatelj koji kani jačati već dobre odnose te je istaknuo nužnost provedbe reformi koje bi BiH približile članstvu u Europskoj uniji.

"Važno je u periodu nakon lokalnih izbora (u listopadu) ubrzati reformske procese, graditi skladne odnose između triju konstitutivnih naroda i jačati politički dijalog među političkim strankama", kazao je uz ostalo Plenković.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.