Plenković: Ne znam zašto se govori da se "pakira" poginulim pomorcima

Ilustracija: Neva Zganec/PIXSELL

"SOA, ministri i veleposlanik ne znaju ništa o osobi koja je navodno uhićena u Srbiji, a za koju srpski mediji kažu da je hrvatski špijun", rekao je premijer Andrej Plenković na konferenciji za novinare.

🔴 UŽIVO. Konferencija za medije PVRH/PHDZ Andrej Plenković nakon sjednice Predsjedništva #HDZ. Izravni prijenos ⬇️

Objavljuje HDZ - Hrvatska demokratska zajednica u Utorak, 27. kolovoza 2024.

"Žao mi je zbog ovog što se dogodilo gospođi Vučković", rekao je Plenković o zadržavanju Severine na srpskoj granici. Nije želio komentirati izjave Ane Brnabić.

"Većina građana Hrvatske će tek sad početi shvaćati što je vlada sve napravila", rekao je Plenković na pitanje o ukidanju mjera uvedenih zbog inflacije.

Plenković kaže da mu nije jasno zašto se govori da se "pakira" pomorcima koji su poginuli u padu rampe na Jadrolinijinom trajektu. Rekao je i da se digla hajka oko tog slučaja.

"Svako nasilje osuđujemo, uključujući i nasilje nad stranim radnicima", rekao je Plenković i dodao da uvjete u kojima rade strani radnici treba urediti.

"Ti radnici nam trebaju, važno je imat jasan pravni okvir, a incidente treba svesti na najmanju moguću mjeru", rekao je.

"Da nema tih ljudi, vjerojatno pola aktivnosti u građevini ne bismo mogli napraviti", rekao je. Kaže da su ranije radnici dolazili iz Slovenije, BiH i Srbije, a sada dolaze iz daljih država. "Važno je da se o tome govori", dodao je.

Uskoro opširnije

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.