Pula parking tužio možemovku. Možemo: To je pokušaj zastrašivanja

Foto: Sasa Miljevic/PIXSELL

Pulski Možemo reagirao je na tužbu koju su protiv saborske zastupnice Dušice Radojčić podnijeli Pula parking i njegov direktor Branislav Bojanić, istaknuvši da se radi o pokušaju zastrašivanja, pri čemu direktor javnog poduzeća smatra da novac kojim raspolaže nije javan.

Pula parking i Bojanić podnijeli su tužbu zbog izjave Radojčić o "neracionalnom trošenju javnog novca za izgradnju preskupe rotacijske garaže i ugnjetavanju građana". Tvrde da je Radojčić neistinito navela da se radi o javnom novcu.

"Okrivljena je postupala znajući da su te tvrdnje neistinite jer se radi o novčanim sredstvima trgovačkog društva Pula parking d.o.o., koje je samostalna pravna osoba, a ne o javnom novcu", stoji u tužbi.

"Jasno je kako je riječ o tužbi koja treba poslužiti zastrašivanju - tipičnoj SLAPP tužbi. Nevjerojatno je da direktor javnog poduzeća smatra da novac kojim raspolaže nije javni. To što je poduzeće u 100-postotnom vlasništvu Grada Pule i što financijske izvještaje Pula parkinga usvaja Gradsko vijeće činjenica je koju je u svojoj komičnoj tužbi Bojanić odlučio zanemariti", ističu možemovci.

Upozoravaju kako je gradonačelnik Pule Filip Zoričić jedini član Skupštine Pula parkinga, pa se postavlja pitanje je li znao i složio se s tužbom. 

Pretpostavlja se da je gradonačelnik za to znao jer je Bojanić tužbu najavio na sjednici Gradskog vijeća. Stoga se takvo postupanje može protumačiti i kao instrument pritiska na glavnog političkog oponenta - Dušicu Radojčić i Možemo. Time je Zoričić poslao poruku da je izborna utrka započela i da neće birati sredstva, kažu možemovci.

"Jedna od osnovnih karakteristika SLAPP tužbi je njihova neosnovanost, odnosno pokušaj zastrašivanja visokim kaznama za povredu ugleda i časti. Bojanić vam poručuje - ljudi, pazite što pričate inače ću vas tužiti. I to sve vašim, javnim novcem", rekla je Radojčić.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.