Putnički avion prisilno sletio u Zagreb, otkazao mu motor. Pozvani vatrogasci

Ilustracija: Igor Soban/PIXSELL

IZ ZAGREBAČKE zračne luke Franjo Tuđman danas su zbog otkazivanja jednog motora na putničkom avionu pozvali u pomoć vatrogasce.

Kako javlja portal Croatian Aviation, 15 godina star avion tipa A320 Air Caira, niskotarifne aviokompanije iz Egipta, danas je sa 125 putnika prisilno sletio u zagrebačku zračnu luku.

A320 Air Caira dobio je prednost pa je Eurowingsov let iz Stuttgarta nakratko zadržan u "holdingu", navodi taj portal.

S Tuđmana pozvali gradske vatrogasce, i dalje nije jasno zašto

Index je doznao da su iz zračne luke Franjo Tuđman pozvali vatrogasce iz gradskih postrojbi, a Croatian Aviation navodi da to čudi na to da je zračna luka dužna osigurati svojevrsnu razinu pripravnosti vatrogasaca upravo za slučaj da dođe do ovakvih situacija. 

Iz zračne luke su o incidentu izvijestiti priopćenjem.

Zračna luka: Postupili smo u sukladu s procedurom

"Prema informacijama Hrvatske kontrole zračne plovidbe, zrakoplov tipa Airbus320 zrakoplovne kompanije Air Cairo na letu MSC2980 Hurghada – Dusseldorf je danas, 30. rujna 2021. god. u 15:30 sati zatražio emergency slijetanje u Zračnoj luci Franjo Tuđman.

Sve službe zagrebačke zračne luke postupile su sukladno važećem Emergency planu i propisanoj proceduri u ovakvim situacijama.

Nakon slijetanja zrakoplova putnici su smješteni u tranzit putničkog terminalu Zračne luke Franjo Tuđman gdje čekaju na daljne upute zrakoplovne kompanije", kažu iz zračne luke.

Iz zagrebačke policije potvrdili su nam da su oko 15:40 dobili dojavu o tehničkom kvaru aviona koji je sletio u zračnu luku Franjo Tuđman. Dodaju kako nitko nije ozlijeđen.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.