Izvanredne mjere na području Kupe i Korane. Kod Ogulina poplavljeno desetak kuća

Foto: Kristina Stedul Fabac/PIXSELL

Zbog obilnih kiša u Hrvatskoj rastu vodostaji rijeka.

Mnoge su kuće i gospodarski objekti u Ogulinu pod vodom, a neka su naselja odsječena. Područje Karlovca također je poplavljeno, za područje rijeka Kupe i Korane na snazi je izvanredno stanje. Vodostaj Dobre opada, a Save i Odre raste, prenosi HRT.

Izvanredne mjere

Posebna pozornost usmjerena je na Kupu i Koranu na području Karlovca. Proglašene su izvanredne mjere zbog vodostaja Kupe, a zbog Korane i izvanredno stanje. Poplavljene su neke ceste, stanovnici se jedva probijaju do svojih domova. U Ogulinu je Dobra poplavila desetak kuća i gospodarska područja, a neka su naselja odsječena. Poplavljeno je naselje Brodarci uz rijeku Kupu, a stanovnici su morali spašavati domaće životinje.

Upozorava se vozače da su zbog vode na kolniku zatvorene državne ceste Kalovac - Blatnica Pokupska - Koritinja - Šišljavić - Rožan Breg, Gradec Pokupski - Lijevo Sredičko, ceste u Ogulinu te ceste Ozalj - Karlovac u mjestu Mahićno i Jurovski Brod - Donji Bukovac. Zatvorena je i županijska cesta Gornji Kosinj - Bakovac te mnoge lokalne prometnice na tim područjima. Poplavljene ceste na podrućju Ozlja i Karlovca prisilile su organizatore međunarodne biciklističke utrke CRO Race na skraćivanje subotnje pete etape.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.