HDZ-ov šef Jadrolinije: Iznimna nesreća malo je zasjenila kupnju pet katamarana

Foto: Nel Pavletic, Patrik Macek/PIXSELL

Zaključkom HDZ-ova člana Odbora za pomorstvo, promet i infrastrukturu Josipa Borića i odbijanjem zaključka zamjenice predsjednika Odbora, SDP-ovke Ivane Marković završilo je zasjedanje na kojem se raspravljalo o stanju u Jadroliniji i odgovornosti za učestale nesreće, pa i one sa smrtnim posljedicama. 

U zaključku Josipa Borića navodi se kako svi brodari obavljaju preuzete obveze, da su znatno poboljšani uvjeti za sve pomorce i da se podupire investicijski ciklus flote Jadrolinije, te se zahtijeva brza i objektivna istraga i korektivne mjere za sprječavanje nesreća.

"Uvijek sam moralno odgovoran"

Nakon sjednice saborskog odbora predsjednik Uprave Jadrolinije David Sopta rekao je da se osjeća moralno odgovoran, piše HRT.

"Uvijek sam moralno odgovoran. Rekao sam da je moj mandat na raspolaganju, ali vidite, žao mi je, uvijek je na raspolaganju", poručio je Sopta.

"Iznimna nesreća je malo zasjenila naše odlične rezultate"

Na tvrdnju sindikata da sustav za sigurnost u Jadroliniji ne funkcionira, rekao je da to nije tako i da funkcionira.

"Odgovorno tvrdim da da", rekao je Sopta.

"Žao mi je samo zbog ove jako iznimne nesreće koja je sve naše odlične rezultate i kupnju pet novih katamarana jednostavno malo zasjenila i to mi je žao. Ja sam to osobno teško doživio i morate me razumjeti", dodao je.

Na novinarsko pitanje s kojim argumentima je smijenjen tehnički direktor, Sopta nije dao odgovor.

Podsjetimo, ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković poručio je da ne želi ništa prikrivati o stanju u Jadroliniji i sigurnosti trajektnog prometa te priznao pogrešku što nakon tragičnog slučaja pogibije tri pomorca na Malom Lošinju nije odmah otišao na mjesto nesreće.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.