Šef park-šume: Tvrdnje splitske tvrtke da im je objekt na Marjanu legalan su netočne

Foto: Privatna arhiva

Ravnatelj Javne ustanove za upravljanje Park-šumom Marjan Marko Pejnović poslao je Indexu demanti na članak Tvrtka iz Splita: Naš objekt nije u park-šumi i ima građevinsku dozvolu.

Pejnović navodi da su tvrdnje tvrtke MEGST d.o.o. netočne te je uz mail priložio dokumente Ministarstva prostornog uređenja i Upravnog odjela za urbanizam i izgradnju Grada Splita za koje tvrdi da su dokazi da je gradnja objekta splitske tvrtke nelegalna. Demanti i dokumente koje nam je poslao prenosimo u cijelosti.

"U posjedu smo Rješenja Grada Splita i Rješenja Ministarstva prostornog uređenja, graditeljstva i državne imovine koji se odbija legalizacija građevine prikazane na fotografiji izgrađene na k.č. 9053/5. Iz predmetnih dokumenata razvidno je da se predmetna građevina nalazi 'izvan građevinskog područja u zoni javnih zelenih površina PŠ - Park šuma Marjan' te se kao takva ne može ozakoniti.

Također, u Rješenju Ministarstva prostornog uređenja, graditeljstva i državne imovine navodi se citat članka 47. važećeg GUP-a Splita prema kojem se građevine izgrađene nakon 1968. i bez građevne dozvole, kao i sva odstupanja od građevne dozvole ili naknadne nelegalne nadogradnje moraju uklanjati.

Prema dostupnim informacijama Upravni sud u Splitu odbio je tužbu tvrtke MEGST d.o.o. Pored toga, i na susjednoj parceli sa zapadne strane na k.č. 9053/4  istom vlasniku je odbijeno ozakonjenje još jedne nezakonito izgrađene zgrade što je također vidljivo iz Rješenja Grada Splita kojim se odbija legalizacija. 

Iz svih priloženih dokumenata razvidno je da se radi o nezakonito izgrađenim građevinama, izgrađenim 'izvan građevinskog područja u zoni javnih zelenih površina PŠ - Park šuma Marjan' za koje je investitor zastupan po odvjetniku Darku Medaku zatražio ozakonjenje", stoji u demantiju šefa Parka-šume Marjan.

Ovo su dokumenti koje je Pejnović poslao:

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.