Sestra missice Fani Čapalije "prisvojila" auto iz rent-a-cara pa dobila uvjetnu kaznu zatvora

BLANKA ČAPALIJA, sestra bivše Miss Hrvatske Fani Čapalije, presudom Općinskog suda nepravomoćno je proglašena krivom za prijevaru rent-a-cara "Gerhardt" iz Splita, gdje je 3. srpnja 2005. godine na rok od tri dana unajmila novi automobil Kia Picanto automatic, vrijednosti oko 12 tisuća eura, a potom ga je "prisvojila".

Prema pisanju Slobodne Dalmacije, Čapalija je zbog prijevare osuđena na dvostruku uvjetnu kaznu od šest mjeseci zatvora, uz rok kušnje od dvije godine. Kad presuda postane pravomoćna, u roku od sedam mjeseci rent-a-car tvrtki mora isplati štetu od 89.550 kuna.

Čapalija je sucu rekla kako je nakon nekoliko tjedana boravka u Dubrovniku autom otišla u Zagreb na snimanje spota jednoga poznatog pjevača, a potom u Sarajevo, gdje je stanovitom Mariju dala automobil da ga vrati u Split. Potom je krajem kolovoza sa svojim mladićem otputovala u Barcelonu. Za nestanak automobila je, kako tvrdi, doznala tek nakon Nove godine kada ju je na granici kod Neuma zaustavila policija. Navela je kako se u ovom slučaju ona osjeća prevarenom.

No, vlasnik rent-a-cara Vladimir Šalipurović, ima malo drugačiju priču. Naveo je kako je Blanka Čapalija nekoliko puta kod njega unajmljivala automobil te kako je tog dana došla s prijateljicom Kristijanom Žarko i unajmila Kiu na tri dana. Nakon nekoliko dana kašnjenja s vraćanjem automobila, Šalipurović ih je nazvao i rekao da vrate automobil, ali su mu djevojke rekle kako se brzo vraćaju u Split i kako kasne zbog važnog posla u kojem je u pitanju "velika lova". Natezanje je, kako tvrdi Šalipurović, trajalo četiri mjeseca.

Nakon toga su Šalipuroviću počele stizati poruke u kojima su nepoznate osobe navodile da je njegov automobil u Hercegovini i tražile da ga otkupi. On na ucjenu nije pristao, a navodi kako su problemi s prijevarama česta pojava u njegovom poslu.

I.M.
Foto: Arhiva

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.