Smijenjen tehnički direktor u Jadroliniji. Sindikat pomoraca: Pronađen je Pedro

Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL

Smijenjen je izvršni direktor tehničkih i operativnih poslova Jadrolinije Egon Matešić, javlja HRT

Premijer Andrej Plenković je odgovarajući na pitanja novinara nakon sjednice Predsjedništva HDZ-a rekao kako ne zna je li informacija o smjeni istinita te da nije bio na sastanku s predsjednikom Uprave Jadrolinije Davidom Soptom. "Nismo razgovarali ovih dana, zašto bismo trebali razgovarati, zbog Milanovićevog posta", kazao je Plenković. 

Iz Nezavisnog sindikata pomoraca putničkih brodova Hrvatske, koji je ujedno reprezentativni sindikat Jadrolinije, pozdravili su odluku o smjeni, rekavši da su i oni sami dugo upozoravali na tehničku službu. Nasuprot tome, Sindikat pomoraca tvrdi kako je ''pronađen Pedro'' te da je ovom smjenom krivnja prebačena na niže razine, što su i očekivali, prenosi HRT. 

Trojica pomoraca poginula u nesreći

Podsjetimo, 11. kolovoza dogodila se tragična nesreća kad je ulazna rampa trajekta Lastovo u Malom Lošinju pala na pomorce te usmrtila vođu stroja, dvojicu kormilara i teško ozlijedila prvog časnika palube. 

U narednim tjednima javili su se novi problemi. Tako se 21. kolovoza na Jadrolinijinom trajektu Hrvat nije mogla spustiti rampa. Trajekt po dolasku u splitsku luku nije mogao spustiti rampu koja se nalazila na strani na kojoj su putnici i vozila trebali izaći. Zato se okrenuo te su vozila izlazila na rikverc kroz rampu na koju su i ušli na trajekt.

Zatim je trajektu Mljet u subotu navečer pala rampa prilikom uplovljavanja na pristanište u Supetru. Šef Jadrolinije David Sopta izjavio je da je do pada rampe došlo zbog puknuća sajle kojom se rampa podiže i spušta.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.