SOA nakon napada u Beogradu: Najveća opasnost su radikalizirani vukovi samotnjaci

Foto: Borislav Zdrinja/ATA Images/PIXSELL

Poslije terorističkog napada u Beogradu ispred izraelskog veleposlanstva u kojem je ranjen policajac, RTL je poslao upit SOA-i s pitanjima o sigurnosti u Hrvatskoj. Također, pitali su je li Hrvatska zabrinuta zbog napada te prate li situaciju u Srbiji.

"Sigurnosno-obavještajna agencija kontinuirano sagledava terorističku prijetnju u nacionalnom, regionalnom i europskom kontekstu. Pri tome surađujemo s nacionalnim i međunarodnim partnerima.

Kao što smo istaknuli u našem posljednjem javnom izvješću, džihadistički terorizam je i dalje značajna prijetnja europskoj sigurnosti. Ona je dodatno potencirana u trenutnoj složenoj sigurnosnoj situaciji obilježenoj ruskom agresijom na Ukrajinu, kao i sukobom u Gazi nakon terorističkog napada Hamasa na Izrael 7. listopada 2023.", rekli su iz SOA-e za RTL.

Tko predstavlja najveću opasnost?

SOA je opisala tko predstavlja najveću opasnost po pitanju terorističkih napada.

"Pri tome najveću opasnost predstavljaju (samo)radikalizirani pojedinci (tzv. vukovi samotnjaci), posebice psihički nestabilne osobe, koji, inspirirani terorističkom propagandom, mogu izvršiti teroristički napad", dodali su iz SOA-e.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.