Tijekom akcije nadzora taksija na splitskom području utvrđena 54 prekršaja

Ilustracija: Ivo Cagalj/PIXSELL

Tijekom akcije nadzora autotaksi prijevoza na splitskom području, provedene protekloga vikenda, utvrđeni su brojni prekršaji, a najčešći se odnose se na neposjedovanje potvrde o ispunjavanju posebnih uvjeta za autotaksi vozilo, neposjedovanje dozvole za autotaksi prijevoz putnika koju izdaje lokalna samouprava, odnosno Grad, neposjedovanje potrebne opreme i dr., izvijestili su iz Ministarstva mora, prometa i infrastrukture.

Službenici Inspekcije cestovnoga prometa Ministarstva, u zajedničkoj akciji s djelatnicima Ministarstva unutarnjih poslova, Porezne uprave te Državnog inspektorata Republike Hrvatske, proteklog su vikenda na splitskom području proveli akciju nadzora autotaksi prijevoza.

Tijekom petka i subote, svaka u okviru svoje nadležnosti, provele su ukupno 116 nadzora te utvrdile 71 prekršaj u području obavljanja autotaksi prijevoza.

Utvrđena su 54 prekršaja i izdane četiri mjere isključenja vozila iz prometa

Inspekcija cestovnoga prometa, pak, provela je 52 nadzora kroz koja su utvrđena 54 prekršaja te su izdane četiri mjere isključenja vozila iz prometa.

Najčešći prekršaji koji su utvrđeni tijekom nadzora odnose se na neposjedovanje potvrde o ispunjavanju posebnih uvjeta za autotaksi vozilo, neposjedovanje dozvole za autotaksi prijevoz putnika koju izdaje lokalna samouprava, odnosno Grad, neposjedovanje potrebne opreme (vatrogasni aparat), neposjedovanje evidencije vozila kojima se obavlja autotaksi prijevoz, kao i uvjerenje o stručnoj osposobljenosti, navodi se u priopćenju.

Dvojica muškaraca iz Hrvatske i dvojica stranaca nezakonito radili

Prekršaji koje su utvrdile druge službe koje su sudjelovale u ovoj akciji odnose se na neizdavanje računa, dok je primjerice tržišna inspekcija Državnog inspektorata utvrdila da su svi nadzirani subjekti registrirani za obavljanje usluga taksi prijevoza.

Inspekcija rada Državnog inspektorata utvrdila je nezakoniti rad, odnosno rad dvojice hrvatskih državljana bez prijave na obvezno mirovinsko osiguranje i nezakoniti rad dvojice stranaca, državljana trećih zemalja bez ishođene dozvole za boravak i rad i također bez prijave na obvezno mirovinsko osiguranje.

Inspekcija cestovnog prometa Ministarstva mora, prometa i infrastrukture, samostalno i u suradnji s drugim tijelima, nastavit će s inspekcijskim nadzorima cestovnog prometa s ciljem upozoravanja prijevoznika na strogo poštivanje propisa, ali i pravovremeno informiranje korisnika o njihovim pravima u autotaksi prijevozu, zaključuje se u priopćenju.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.