Žena koja roditelje naziva ulicom ima 3963 € plaće, Audi A6...

Foto: Screenshot

"Ne može ulica donositi odluke o stvarima koje se događaju u školi", izjavila je jučer Zrinka Mužinić Bikić, državna tajnica Ministarstva obrazovanja, komentirajući prosvjed roditelja koji ne žele poslati svoju djecu na nastavu u novozagrebačkoj osnovnoj školi zbog problematičnog dječaka koji je premješten iz druge škole.

Plaća od gotovo 4000 eura

Državna tajnica, inače po struci psihologinja, koja roditelje, pobunjene protiv maltretiranja njihove djece u školi, naziva ulicom, prema imovinskoj kartici ima mjesečnu bruto plaću od 5831 eura, odnosno na račun joj mjesečno sjeda 3963 eura neto. Plaćaju je građani ili, kako bi ona to rekla, ulica. 

U vlasništvu nema nekretnina, već su one prijavljene, knjižno ili izvanknjižno, na njezinog supruga. Radi se o kući s okućnicom od 735 kvadrata, koja se nalazi u naselju Srinjine u sastavu Splita, a suprug posjeduje i tri građevinska zemljišta, od 25, 42 i 67 kvadrata. 

Vozi Audi A6, učlanjena u Naš Hajduk...

Državna tajnica je vlasnica Audija A6 iz 2016. godine, čiju je vrijednost procijenila na 19.500 eura. Kupila ga je, navodi, novcem ostvarenog od nesamostalnog rada, ali i štednje. Inače, štednju sada ne navodi u imovinskoj kartici. Ima, s druge strane, dva kredita. Jedan dijeli sa suprugom. Suprug sam ima još jedan kredit.

Članica je udruge Naš Hajduk koja u velikoj mjeri upravlja Hajdukom i koju protivnici često nazivaju upravo - ulicom. Potpredsjednica je splitskog HDZ-a, ravnateljica Osnovne škole Srinjine te predsjednica Mjesnog odbora Srinjine. Na prošlim lokalnim izborima bila je kandidatkinja za zamjenicu gradonačelnika Splita.

Dobila 1235 glasova

HDZ-ov kandidat Zoran Đogaš izgubio je od Ivice Puljka, pa ni Mužinić Bikić nije postala dogradonačelnica. Na parlamentarnim izborima bila je HDZ-ova kandidatkinja za sabor, no s osvojenih 1235 glasova nije uspjela osigurati mjesto putem preferencijalnih glasova.

Nakon imenovanja za državnu tajnicu, putem društvenih mreža zahvalila je premijeru Andreju Plenkoviću na ukazanom povjerenju i poručila da se raduje novim izazovima na daljnjem razvoju odgojno-obrazovnog sustava.

Skandalozne izjave nje i Fuchsa

No prvi put je javnost za nju čula po tome što roditelje djece u čiji je razred doveden problematični učenik naziva ulicom. Spomenimo i da su upravo roditelji sastavni dio svakog školskog odbora, ključnog tijela odlučivanja u svakoj školi. 

Podsjetimo, skandaloznu izjavu o slučaju u zagrebačkoj školi dao je i HDZ-ov ministar obrazovanja Radovan Fuchs, koji je odluku roditelja da ne pošalju u školu svoju djecu koju maltretira učenik kojem je ovo već treća škola nazvao "balvan revolucijom". 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.