Tucaković: Kod Skradina će cijelu noć dežurati 110 vatrogasaca

Screenshot: RTL

Glavni vatrogasni zapovjednik Slavko Tucaković javio se uživo u RTL Direkt iz naselja Ićevo kod Skradina.

"Za sada nema velike vatre, ali ima vatre na pojedinim dijelovima. Vatrogasci će dežurati cijelu noć. Svi vatrogasci su dobro", kazao je Tucaković i zahvalio vatrogascima na velikom trudu.

"Danas je vatra prijetila kućama, borili smo se i protiv vjetra, bilo je dosta ugroženih kuća, izgorjelo je dosta vinograda i maslinika", dodao je.

Dežurat će 110 vatrogasaca tijekom noći

Tucaković je rekao da će tamo cijele noći ostati 110 vatrogasaca. "Učinit ćemo sve da vatra ne dođe do NP-a Krka. Tri kanadera stižu nakon svitanja", kazao je.

Rekao je da je i danas bilo dosta detonacija. "Vjerujem da su to odbačena minska sredstva koja su neodgovorni pojedinci odbacili, neka smo i pronalazili, policija je sve to preuzela", kazao je.

Buknuo je požar i u blizini Zračne luke Zemunik. "Snage su prebačene na to područje. Vatra je došla do kuća, ali su vatrogasci to uspjeli spriječiti", kazao je.

"Ove godine je dvadesetak posto više požara nego lani"

Tucaković je rekao da će se provesti istraživanje o uzrocima požara.

Kazao je da je ove godine puno više požara nego prošle. "20-ak posto je više požara u istom razdoblju nego lani", kazao je Tucaković.

A što se ne smije raditi kako bismo spriječili ovakve katastrofe? "Ne paliti vatru na otvorenom, koja je i zabranjena u ovom razdoblju, posebno nikako za vrijeme vjetra, ne odlagati žar okolo, nego u metalne kante, politi vodom, čekati da se ohladi. Suzdržimo se malo. Idemo, ja bih tako rekao, kuhati malo, a ne peći roštilj. Idemo se suzdržati da nam zemlja bude sigurna i za turiste i za naše građane", kazao je Tucaković.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.