Rusi su pobili obitelj sa slike. Preživio je samo otac

Foto: X

Rusija je pokrenula raketni napad na glavni grad Kijev i napad dronovima na zapadni grad Lavov, nedaleko od granice s Poljskom, članicom NATO-a, rekli su ukrajinski vojni dužnosnici, a jedinice protuzračne obrane nastoje odbiti te napade.

Cijela Ukrajina upozorena je na zračni napad, objavile su ukrajinske zračne snage na Telegramu.

Najnoviji napadi odvijaju se samo dan nakon što je Rusija pogodila vojni institut u središnjem ukrajinskom gradu Poltavi s dvije balističke rakete u najsmrtonosnijem pojedinačnom napadu u ratu ove godine, pri čemu je ubila najmanje 50 osoba, a ranila više stotina.

U Lavovu je, javlja ukrajinski parlamentarac Oleksij Gončarenko, ubijena gotovo cijela obitelj.  "Rusija je ubila gotovo cijelu obitelj danas u Lavovu. Živ je samo muškarac s ove fotografije. Njegova žena I tri kćeri su poginule u vlastitoj kući", napisao je.

"Jevhenova supruga i njihove tri kćeri - Jarina, Darina i Emilija - ubijene su u vlastitom domu", napisao je ispod fotografije gradonačelnik grada Lavova Andrij Sadovji.

Najstarija Emilija imala je tek 21 godinu i radila je u gradonačelnikovu uredu na projektu Lavov - glavni grad mladih 2025. godine.

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.