Rusija napala Ukrajinu projektilima i dronovima

Foto: Ukrajinska vojska

Rusija je tijekom noći lansirala nekoliko projektila i bespilotnih letjelica ciljajući sjevernu i istočnu Ukrajinu, priopćila je kijevska vojska u nedjelju, a sustavi protuzračne obrane uništili su većinu oružja prije nego što je doseglo svoje ciljeve.

Napad je bio usmjeren na područja Ukrajine na prvoj liniji Černihiva, Sumija, Harkiva i Donjecka, objavile su ukrajinske zračne snage u aplikaciji za razmjenu poruka Telegram.

"Većina projektila nije dosegla svoje ciljeve", priopćile su zračne snage, dodajući da je Rusija lansirala balističku raketu Iskander-M, krstareću raketu Iskander-K i šest navođenih zračnih projektila. Nije precizirano koliko je projektila uništeno. 

Zračne snage priopćile su da je Rusija lansirala devet jurišnih bespilotnih letjelica, a ukrajinski protuzračni obrambeni sustav uništio je njih osam iznad ukrajinske regije Mikolajiva.

"Oštećen plinovod, uništene dvije kuće. Sedam osoba ozlijeđeno"

Oleh Sinehubov, guverner harkivske regije na istoku, objavio je na Telegramu da je sedam osoba ozlijeđeno u ruskim napadima, uključujući četverogodišnje dijete.

Ihor Terehov, gradonačelnik grada Harkiva, rekao je da je u gradu oštećen plinovod i da su najmanje dvije kuće uništene, a 10 oštećeno.

Reuters nije mogao neovisno provjeriti izvješća. Iz Rusije nije bilo trenutačnih komentara.

Obje strane poriču da ciljaju civile u ratu koji je Rusija pokrenula invazijom na Ukrajinu u veljači 2022. godine.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.