Ukrajinci nadiru u Kursku. Rusi objavili fotografiju: "Dižemo modularna skloništa"

Foto: Telegram/Aleksej Smirnov

 Vlasti zapadne ruske regije Kursk počele su postavljati modularna betonska skloništa kako bi se zaštitili civili od nadolazeće ukrajinske invazije, objavio je danas regionalni guverner. Ruske snage od 6. kolovoza bore se s ukrajinskom vojskom u graničnoj regiji Kursk. Tisuće ukrajinskih vojnika tada su prešle granicu i pokrenule evakuaciju stotina tisuća ruskih državljana. 

"Prema mojim uputama, vlasti grada Kurska identificirale su ključne točke za smještaj modularnih betonskih skloništa na prometnim mjestima", napisao je guverner Kurska Aleksej Smirnov u aplikaciji Telegram. Skloništa će biti na oko 60 autobusnih stanica. Smirnov je objavio fotografiju kamiona koji dovozi jedno sklonište. 

Sam grad Kursk ima oko 450 tisuća stanovnika. Guverner je najavio da će skloništa biti postavljena u još dva grada - Železnogorsku i Kurčatovu, domu nuklearne elektrane za koju Rusi tvrde da je ukrajinski vojni cilj, što Kijev odbacuje. 

"Spriječili smo novi ukrajinski upad preko granice"

Čelnik Međunarodne agencije za atomsku energiju (IAEA) trebao bi posjetiti tu elektranu krajem kolovoza. Drugi ruski dužnosnik jutros je u odvojenoj objavi napisao da su ruske snage spriječile ukrajinske da prijeđu granicu i u regiji Brjansk, oko 240 kilometara od borbi u Kursku. 

Ruske snage istovremeno napreduju u svojoj ofenzivi na istoku Ukrajine, pokušavajući steći punu kontrolu nad regijom Donjeck. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.