UZNEMIRUJUĆE Najveća egzekucija rata: Rusi smaknuli 16 Ukrajinaca koji su se predali

Screenshot: X

Ruske snage smaknule su 16 ukrajinskih ratnih zarobljenika kod Pokrovska u Donjeckoj oblasti. Radi se o najvećem slučaju pogubljenja ukrajinskih ratnih zarobljenika, javljaju ukrajinski mediji pozivajući se na ured glavnog tužitelja.

Jučer se u Telegram kanalima pojavila snimka smaknuća 16 ukrajinskih vojnika. Pretpostavlja se da se to dogodilo na području sela Mikolajivka i Sukji Jar kod grada Pokrovska, za koji se već mjesecima vode žestoke bitke.

Upozorenje: Snimka je uznemirujuća, gledajte je na vlastitu odgovornost

Prvo otvorili vatru na postrojene zarobljenike, potom dokrajčili ranjenike

Na snimci se vidi kako zarobljeni vojnici Oružanih snaga Ukrajine, pod kontrolom Rusa, izlaze s plantaže. Nakon što su se postrojili, ruski vojnici otvaraju vatru na njih. Ranjenike su potom dokrajčili rafalima iz automatskih pušaka iz neposredne blizine.

"Ovo je najmasovniji poznati slučaj pogubljenja ukrajinskih ratnih zarobljenika na prvoj crti bojišnice. I ovo je još jedan dokaz da ubojstva i mučenja zarobljenika nisu slučajnost, već politika ruskog vojnog i političkog vodstva", naglasio je glavni tužitelj Ukrajine Andrij Kostin.

Ukrajinski ombudsman Dmitro Lubinec već je reagirao na pogubljenje ukrajinskih ratnih zarobljenika obraćajući se UN-u i Međunarodnom odboru Crvenog križa. Tužiteljstvo istražuje kršenje zakona i običaja ratovanja u kombinaciji s namjernim ubojstvom, stoji u priopćenju ureda tužitelja. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.