VIDEO Izraelci objavili video, Sinwar nosi stvari podzemnim tunelom

Izraelske obrambene snage (IDF) objavile su novi video za koji tvrde da prikazuje vođu Hamasa, Yahyu Sinwara, u podzemnim tunelima samo nekoliko sati prije masakra 7. listopada prošle godine.

Izraelci tvrde da se na snimkama nalaze Sinwar iu članovi njegove obitelji te da nose televizore i ostale stvari kroz tunele gdje bi ostali sakriveni i kako bi od tamo moglo promatrati što se događa vani. Tvrde da je to dokaz da je Sinwar planirao taj napad.

Glasnogovornik IDF-a, admiral Daniel Hagari, izjavio je da se Sinwar cijelu noć skrivao sa svojom obitelji u tunelima ispod Khan Younisa u središnjem dijelu Gaze te dodao da je Sinwar godinama planirao napad koji je 7. listopada prošle godine izvršen na Izrael. Rekao je i da se na snimkama koje navodno prikazuju Sinwara i njegovu obitelj kako se kreću u jednom od Hamasovih podzemnih tunela samo nekoliko sati prije smrtonosnog napada prošle godine, vidi kako obitelj nosi televizor i drugu opremu sa sobom.

"Ovo je luksuz koji narod Gaze nije imao, jer je Sinwar uvijek stavljao sebe, svoj novac i Hamasove teroriste ispred naroda Gaze", rekao je Hagari.

IDF je i u veljači objavio sličan video koji je, kako tvrde, prikazivao Sinwara kako šeta tunelom sa svojom obitelji nakon napada 7. listopada.

Hamas: Lažu

Hamas je optužio IDF za širenje "očitih laži" i odbacio Hagarijeve komentare kao"očajnički pokušaj spašavanja obraza za poraženu vojsku. Dodaju da je Sinwar poginuo u borbi nakon što je proteklu godinu proveo na raznim borbenim frontovima unutar Gaze, na čelu otpora njihovog hrabrog naroda.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.