VIDEO Rimac nakon debakla na predstavljanju Vernea objavio crtić

Screenshot: Mate Rimac/Facebook

Mate Rimac predstavio je jučer robotaksi nazvan Verne, po slavnom piscu, za kojeg kaže da bi trebao prvo početi voziti po Zagrebu 2026. godine. Predstavljanje je prošlo uz probleme budući da se robotaksi oglušio na Rimčeve naredbe.

>> VIDEO Rimac pozvao robotaksi na pozornicu. Nije došao

Rimac objavio animirani film o Vernu

Danas je Rimac na Facebooku objavio kratki animirani film o Vernu. U animaciji koja traje jednu minutu i 47 sekundi objašnjava se kako bi trebao funkcionirati Verne. Narator, glumac Goran Višnjić, kaže da vozila neće zagađivati okoliš te da će biti sigurna i tiha.

A fun illustration of how Verne will work. Music by Zagrebačka filharmonija - Zagreb Philharmonic, narration by Goran Višnjić.

Objavljuje Mate Rimac u Četvrtak, 27. lipnja 2024.

Baterija će biti dovoljna za 14 sati vožnje, nakon čega će ići na punjenje, rečeno je jučer na predstavljanju. U animaciji je prikazano da će vozilo koje potroši bateriju na ulici zamijeniti drugo. Robotaksiji će biti dostupni cijeli dan, a za njihovo naručivanje koristit će se aplikacija, pokazano je u videu.

U animaciji su prikazani neki od simbola Zagreba, poput ZET-ovih tramvaja i profesora Baltazara. Glazbu je radila Zagrebačka filharmonija.

"Zabavna ilustracija koja pokazuje kako će funkcionirati Verne", napisao je Mate Rimac ispod objave.

Rimac: Radi se o potpuno autonomnom električnom vozilu

Govoreći jučer na predstavljanju u kampusu u Kerestincu, Rimac je kazao da se radi o potpuno autonomnom električnom vozilu izgrađenom na novoj platformi koja je, kazao je, u potpunosti prilagođena autonomnom načinu vožnje. Verne je, rekao je Rimac, koncipiran i konstruiran kao sigurno i udobno autonomno vozilo.

Prvi proizvodni pogon za proizvodnju autonomnih električnih vozila Verne gradi se u Zagrebu. Vozilo je veličine Golfa, ali iz tvrtke kažu da ima puno unutrašnjeg prostora.

Usluga "kao za najbogatije"

"Krajnji bi rezultat bilo najbolje moguće iskustvo mobilnosti za sve. Svaki će korisnik imati bolje iskustvo i uslugu od najbolje usluge koju uživaju najbogatiji, i to po vrlo pristupačnoj cijeni", naveo je Rimac.

Naglasio je da će njegov robotaksi imati dosta prostora, ali samo dva sjedala, budući da su, naveo je, istraživanja pokazala da su u vozilima najčešće jedna ili dvije osobe. Rekao je da trenutačno na cestama ne postoji ništa slično Verneu.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.